Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και ο πατήρ Γερβάσιος στον φυλακισμένο Β. Παπαγεωργόπουλο

Loading...


«Εδώ οι μέρες είναι όλες ίδιες. Δε ξεχωρίζεις αν είναι Δευτέρα ή Τρίτη, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Πολλές φορές ρωτάμε τι μέρα είναι, αφού εδώ μέσα όλα είναι ίδια. Ανήμερα των Χριστουγέννων και την επομένη είχαμε πλούσιο γεύμα. Κρέας με ρύζι.  Ήταν καλομαγειρεμένο και νόστιμο. Η διαφορά όμως είναι ότι ανήμερα των Χριστουγέννων μας έδωσαν μαζί με το φαγητό και μελομακάρονα. Από αυτό καταλαβαίνεις ότι είναι μια γιορτινή ημέρα”, λέει με στόμφο ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Οι ημέρες του επισκεπτηρίου είναι κοινές για όλους. Ανήμερα των Χριστουγέννων ο πρώην δήμαρχος δέχτηκε επισκέψεις από φίλους και συγγενείς. Ανάμεσά τους ήταν και ο ιερωμένος ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στους κρατούμενους, ο πατήρ Γερβάσιος. “Τους δέκα μήνες που βρίσκομαι εδώ, μου έχει στείλει 4-5 επιστολές, μου έχει στείλει βιβλία και με έχει επισκεφθεί συνολικά τέσσερις φορές.

Επίσης, με επισκέφθηκε και ο σεβασμιότατος επίσκοπος Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας. Φεύγοντας μου άφησε μια εικόνα με τους 12 αποστόλους και δυο βιβλία. Το ένα αφορά τον “Ελευθέριο Βενιζέλο” και το άλλο έχει τίτλο “Βυζάντιο”, συμπληρώνει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.