Ο Γιούνκερ υπερασπίζεται την Ελλάδα

Loading...


H δεν έχει φτάσει στο τέλος των προσπαθειών της, αλλά έκανε παρά πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο , σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).

«Κυρίως στην Γερμανία μιλά κανείς σαν να ήταν απολύτως εξοικειωμένος με την κατάσταση στην Ελλάδα. Αλλά δεν την γνωρίζουν. Διότι οι Έλληνες, παρά την όποια δυσθυμία για την κατάσταση, έκαναν παρά πολλές διαρθρωτικές -και άλλες- μεταρρυθμίσεις, περισσότερες από τους δογματικούς Βορειοευρωπαίους. Και χρησιμοποίησαν έναν τόνο -και στις γνώμες οι οποίες δημοσιεύτηκαν- κυρίως στο 2014 και 2015, ο οποίος δεν ανταποκρινόταν σε καμιά περίπτωση στις ελληνικές προσπάθειες» ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας: «Είμαι κι εγώ της γνώμης ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο τέλος των προσπαθειών της, αλλά το να ισχυρίζεται κανείς ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα είναι λάθος».

Διαβάστε εδώ:  Προσφυγικό: Η Κομισιόν δίνει 3,9 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Ερωτηθείς για το αν το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκεται «σε πήλινα πόδια» ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Στέκεται σε ασταθή πόδια με την έννοια ότι δεν βλέπουμε ακριβώς πώς θα μπορούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτό το πρόβλημα».

Σημείωσε ακόμη πως «καμιά χώρα δεν έχει επιτύχει μεγαλύτερες προόδους στο θέμα του ανταγωνισμού» για να συμπληρώσει: «Και δεν ήταν η Ελλάδα η οποία μείωσε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ήταν μια άλλη».tilegrafima.gr