Ο Φλωρίνης Θεόκλητος στον εορτασμό του «Καλού Σαμαρείτη» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με σειρά ο Χριστιανικός Φιλανθρωπικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» τίμησε την Κυριακή 13-11-2016 την εορτή του «Καλού Σαμαρείτη» με την παρουσία του των Βουλευτών της Π.Ε. Κοζάνης κ.κ. Θέμη Μουμουλίδη, Μίμη Δημητριάδη και Γιώργο Κασαπίδη, εκπροσώπων του Δήμου Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνομίας, άλλων φορέων, μελών και φίλων του.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με εκκλησιασμό στον Ι. Ν. Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας, αρτοκλασία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου.

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στον χώρο του Καλού Σαμαρείτη, όπου η Σοφία Δίκα υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους εκ μέρους της Διοίκησης ενώ στον χαιρετισμό τους τόσο ο Μητροπολίτης όσο και οι τρεις βουλευτές κ.κ. Μουμουλίδης, Δμητριάδης και Κασαπίδης, ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Καΐδης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καρακασίδης εξήραν το σημαντικό έργο του Συλλόγου και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.

Από την πλευρά της καλωσορίζοντας τους παρισταμένους η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Γιάσογλου, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της εορτής και στα μηνύματα που εκπέμπει, αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου και ευχαρίστησε τους εθελοντές και δωρητές, που συμβάλλουν στηρίζουν και προωθούν το έργο του φιλανθρωπικού φορέα.

Διαβάστε εδώ:  "Σήμερα που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός..."

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η ανάγνωση των ονομάτων των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου.

Ανάλογη της ημέρας και του σημαντικού εορτασμού, ήταν η εμπεριστατωμένη ομιλία του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας Αυγουστίνου Αυξωνίδη.

Την καθ’ όλα άψογη εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας αποδίδοντας υπέροχους βυζαντινούς ύμνους.

1411eord-1 1411eord-2 1411eord-3 1411eord-4