Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο στην Πάτρα, εορταστικές εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες των Γραμμάτων και της Παιδείας.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με πανηγυρικό Εσπερινό και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου .

Το απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιδρύματος εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. , Ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Πατρών, Διδάκτορα του Κανονικού Δικαίου –Συγγραφέα, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η Λογοποίηση της Παιδείας» ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Δρ. Βασίλειο Τριανταφύλλου για την τιμητική πρόσκληση.

Ο π. Κύριλλος Κωστόπουλος στην πολύ ενδιαφέρουσα, άρτια και βαθιά διαπραγμάτευση του θέματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι Τρεις Ιεράρχες συμφιλίωσαν τον Ελλήνων λόγο με το λόγο του Θεού Λόγου, τον άνθρωπο με τον Θεάνθρωπο, συνδυάζοντας την ελληνική σοφία με τον χριστιανισμό, την επιστήμη με την πίστη, την θύραθεν παιδεία με την θεολογική τοιαύτη, την παιδεία με τη σωτηριολογία, προτείνοντας μια Λογοποιημένη Παιδεία-πρότυπο για εκκλησιαστικούς ποιμένες και εκπαιδευτικούς, η οποία μπορεί να κινηθεί στην αυτοσυνειδησία του θεωμένου κατά χάριν ανθρώπου που περιέχεται στη Γρηγοριανή ανθρωπολογία: «μικρός ειμί και μέγας, ταπεινός και υψηλός, θνητός και αθάνατος, επίγειος και ουράνιος, θαρσείτε, μετά Θεού γαρ η νίκη του τον κόσμον νικήσαντος».

Διαβάστε εδώ:  Τρεις Ιεράρχες Η μυστική δύναμη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής βραβεύτηκε για την προσφορά του στις Επιστήμες Υγείας ο κ. Νικόλαος Κούνης, Md., πρ. Καθηγητής του ΤΕΙ Πάτρας (μεταξύ άλλων για το διεθνώς γνωστό «kounis syndrome») από τον Αν. Πρόεδρο ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας Δρ. Κων/νο Κουτσογιάννη.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι: του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών (Αρχ. π. Θεόκλητος Παντελίδης), του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πάτρας, του Δήμου Αιγίου, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και πλήθος κόσμου.

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν o Βυζαντινός Χορός Φοιτητών «Άγιος Πρωτόκλητος Ανδρέας» με επίκαιρους ύμνους για τους Τρεις Ιεράρχες σε διεύθυνση Ανδρέα Κοτοπούλη και η «Cantelena Χορωδία Πάτρας» σε διεύθυνση Ελένης Παπαδοπούλου (στο πιάνο η Μαρίνα Μυλωνά).