Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΞ. στο Βατικανό (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, , επισκέφθηκε τη προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές «Θρησκείες και Διπλωματία» (Ρώμη, 27-30/9/2016), το οποίο διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός της Αγίας Έδρας, Carita Politica.

Η Carita Politica είναι συνδεδεμένη με το Διπλωματικό Σώμα της Αγίας Έδρας για το οποίο οργανώνει συναντήσεις και ακαδημαϊκές δράσεις.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Λιάντης παρουσίασε εισήγηση υπό τον τίτλο «Religion, Culture and the changing nature of Diplomacy». Στις εργασίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Καρδινάλιος Κουρτ Κωχ, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών, ο Καρδινάλιος Paul Poupard, Επίτιμος Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό, και ο Αρχιεπίσκοπος Paul Richard Gallagher, Γραμματέας της Αγίας Έδρας για τις σχέσεις με τα λοιπά Κράτη (ΥΠ.ΕΞ.) με τον οποίον ο Ειδ. Γραμματέας συναντήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου.

Στις 30/9 πραγματοποίησε επίσκεψη στη Διπλωματική Ακαδημία της Αγίας Έδρας, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Αρχιεπίσκοπο Giampiero Gloder και συζήτησαν εκτενώς τη δυνατότητα συνεργασίας με ελληνικά ΑΕΙ. Ακολούθως την ίδια ημέρα έγινε δεκτός στο Palazzo Apostolico από τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, Mons. Antoine Camilleri. Κατά τη συνάντηση ο Αιδεσιμώτατος αναφέρθηκε στο άριστο κλίμα των σχέσεων μεταξύ και Ελλάδας και συζητήθηκε η προοπτική επέκτασης των συνεργασιών στον μορφωτικό και τον πολιτιστικό τομέα.

0210lian (1).jpg
0210lian (2).jpg
0210lian (3).jpg
0210lian (4).jpg