Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επισημότητα οι αδελφοί του υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση εκ του Κοινοβίου, φθάνοντας στον Ναό, αφού εψάλη δέηση, τον προσφώνησε με αγάπη και συγκίνηση ο Καθηγούμενος της Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος. Του ευχήθηκε για τη νέα θητεία του ως Περιφερειάρχου Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως οι Πατέρες της Μονής προσεύχονται για αυτόν και εύχονται ο Θεός να του δίνει υγεία και σοφία, πίστη και αγάπη για το καλό του λαού μας και της πατρίδος μας.

Στην αντιφώνησή του ο Περιφερειάρχης είπε ανάμεσα σε άλλα: «Η παρουσία μου σήμερα στη Μονή, εδώ στο Άγιον Όρος Πάϊκον, αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά, συγκίνηση και χρέος. Βρίσκομαι σε ένα από τα πιο όμορφα μοναστήρια ολόκληρης της χώρας μας, σε έναν χώρο όπου γίνεται πραγματικό έργο πνευματικό, κοινωνικό και εθνικό. Εκτιμούμε το έργο της Μονής, θαυμάζουμε την προσφορά της αδελφότητος. Γνωρίζω καλά τον καθημερινό αγώνα που δίνετε ευρισκόμενοι εδώ στη γη της μίας και μόνης Μακεδονίας», τόνισε χαρακτηριστικά, «μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα».

Και πρόσθεσε: «Φυλάσσετε Θερμοπύλες. Με το πνευματικό και το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελείτε αποδεικνύετε ακόμη και στους πιο δύσπιστους πως η Εκκλησία είναι εδώ να υπηρετήσει τον λαό και το έθνος. Είσθε ένας ζωντανός φάρος για μας, που έχουμε προσφάτως μάλιστα λάβει εκ νέου την εντολή από τους συμπολίτες μας να πάμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά. Θα ακολουθήσουμε τα βήματα εκείνα που θα διασφαλίσουν ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Στο πρόσωπο το δικό μου και των συνεργατών μου θα βλέπετε πρόσωπα φίλων και συμμάχων της Ιεράς Μονής Οσίου Νικοδήμου. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την ιδιαίτερα συγκινητική αυτή υποδοχή».tilegrafima.gr