Ο αναγνώστης Στρατηγός και ο ιεροψάλτης Διευθυντής (ΦΩΤΟ)

Loading...


»Χακί» του θείου λόγου θα αποκτήσει ο Στρατιωτικός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατιά, μετά την τοποθέτηση του Δημόκριτου Ζερβάκη στη θέση του Διοικητή του σχηματισμού.

Ο Στρατηγός Ζερβάκης είναι και με τη »βούλα» αναγνώστης του θείου λόγου κατά την εκκλησιαστική τάξη, αφού έχει χειροθετηθεί επίσημα με τον εκκλησιαστικό τίτλο, πριν ένα χρόνο από τον . Αυτό σημαίνει ότι έχει λάβει την επισκοπική ευχή, φέρει το αξίωμα του αναγνώστη και μπορεί να αναγνώσκει ιερά κείμενα στο ναό προς το εκκλησιαστικό πλήρωμα εκτός του Ευαγγελίου.

Ο ιεροψάλτης Διευθυντής του 404 ΓΣΝ
Στρατιωτικό αναλόγιο με αναγνώστη και χωρίς »χακί» ιεροψάλτη δεν γίνεται, αλλά φαίνεται πως στην περιπτώση της 1ης Στρατιάς δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού ο νέος Διευθυντής του 404 ΓΣΝ Λάρισας Συνταγματάρχης Δημ. Καραθανάσης, εκτός από τεταρτοετής φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, είναι και δεινός ιεροψάλτης.

Μάλιστα προχθές κατά την πρώτη θεία λειτουργία μετά από πολλά χρόνια στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου εντός του 404, ανέβηκε στο αναλόγιο και έψαλε, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, Χρήστου Καραθανάση, ο οποίος ως απόστρατος Αντισυνταγματάρχης, είχε διακονήσει αφιλοκερδώς για περισσότερο από μία εικοσαετία ως ιεροψάλτης τη στρατιωτική εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην 1η Στρατια.

Διαβάστε εδώ:  Η ψαλτική παράδοση της Αδελφότητας των Δανιηλαίων (BINTEO)

Μέσα στις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί ιερά αγρυπνία στο ναό του Αγίου Αντωνίου στο 404, από τον σεβάσμιο νέο ιερέα του σχηματισμού Π. Θεολόγο Σαμαρά με ιεροψάλτη τον Διευθυντή και με »χακί» αναγνώστη το Στρατηγό Διοικητή Δημόκριτο Ζερβάκη στον οποίο πιστεύουμε ότι θα του απευθύνθει πρόσκληση για συμμετοχή στη θεία λατρεία.