Ο Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος επισκέφθηκε τον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα

Loading...


Τον Μουσά Αλερίκ (Musa Alerik), τον Τούρκο χειριστή του σκαπτικού μηχανήματος που συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στα σύνορα των Καστανεών επισκέφθηκε σήμερα στην Ορεστιάδα ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος ταξίδεψε από την Αδριανούπολη και βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη της Ορεστιάδας όπου και επισκέφθηκε τον Τούρκο οδηγό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας που παραμένει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασης μετά και την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος η συνάντηση με τον Μουσά Αλερίκ έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Όπως ανέφερε βρήκε τον κρατούμενο οδηγό σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και ευδιάθετο. Ο Μουσά Αλερίκ μίλησε στον Σεβασμιώτατο και για την σύλληψη και την κράτηση του στην Ορεστιάδα. Του ανέφερε πως μετά τον αρχικό φόβο της σύλληψης κατάλαβε ότι βρίσκεται σε καλά χέρια ενώ είναι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες κράτησης του και περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ώστε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο Τούρκος οδηγός χάρηκε με την επίσκεψη του Μητροπολίτη, και μάλιστα εξέφρασε και την επιθυμία να ξανασυναντηθεί με τον Σεβασμιώτατατο εκ νέου στην Αδριανούπολη, που αποτελεί άλλωστε τόπο διαμονής και των δύο, όταν επιστρέψει. Μιλώντας για την σημερινή επίσκεψη του στον Μουσά Αλερίκ ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως δήλωσε πως η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ειρήνης και της αγάπης και των θρησκειών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Η συνάντηση του Μητροπολίτη με τον Τούρκο οδηγό πραγματοποιήθηκε μετά από επιθυμία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σημειώνεται πως ο Μητροπολίτης βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας λίγο μετά τις 12 ενώ η συνάντηση με τον Τούρκο κρατούμενο διήρκεσε περίπου μία ώρα. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Τούρκος χειριστής σκαπτικού μηχανήματος Μουσά Αλερίκ συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές όταν από λάθος χειρισμό του βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος εκτελώντας εργασίας για λογαριασμό του Δήμου Αδριανούπολης στην συνοριογραμμή, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε. Κρατήθηκε αρχικά στις Καστανιές και αργότερα το βράδυ τις ίδιας ημέρας οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και το πρωί της Πέμπτης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας όπου και καθορίστηκε η δίκη για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας έκρινε ένοχο τον Μουσά Αλερίκ για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη Χώρα και του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ ενώ κατασχέθηκε και το μηχάνημα που χειριζόταν ο 38χρονος οδηγός μέχρι να αποδειχθεί ότι ανήκει στον Δήμο Αδριανούπολης όπως πιστεύεται. Ο Τούρκος οδηγός ωστόσο παραμένει στα κρατητήρια της Ορεστιάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απέλασής του και να επιστρέψει στην χώρα του.

 tilegrafima.gr