Ντροπή: Συνελήφθησαν 57 Κύπριοι φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Σε μία κίνηση που δεν τιμά την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε καμία περίπτωση, προχώρησε,  το βράδυ της Τρίτης, η Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε στην σύλληψη 57 φοιτητών από την Κύπρο που σπουδάζουν στην Ελλάδα.

Την ώρα λοιπόν που τα μέλη του ΠΑΜΕ και του Ρουβίκωνα συνεχίζουν ανενόχλητα την… ακτιβιστική δράση τους, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο φοιτητές που πρόσκεινται στη φοιτητική παράταξη ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτύρονταν για την αναμενόμενη άφιξη του προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ:  Ερντογάν: Θέτει θέμα για τη συνθήκη της Λωζάνης λίγο πριν ταξιδέψει στην Αθήνα

Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ ζήτησαν από τους φοιτητές να αποχωρήσουν αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τους 57 φοιτητές και τους προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στην Αθήνα. Μετά τη διαδικασία της αναγνώρισης, οι 57 οιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:tilegrafima.gr