Ντούσκος, Χρυσός Ολυμπιονίκης: «Θεέ μου, βοήθησέ με» – Τι είπαν Σακελλαροπούλου -Δένδιας

– «Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη…» αυτή ήταν η σκέψη του χρυσού μας Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου στα τελευταία μέτρα της διαδρομής του.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, η Ελλάδα κέρδισε το τέταρτο Ολυμπιακό Μετάλλιο στην ιστορία του αθλήματος του απλού σκιφ και το πρώτο χρυσό σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε πετύχει, αναφέροντας «Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια… δεν το πιστεύω!

Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω.

Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα… δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου«.