Νίκησαν οι χριστιανομάχοι ! Η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις ποινές για την βλασφημία

Loading...


Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Ανατροπή-έκπληξη από την κυβέρνηση, καθώς όπως έγινε γνωστό από τον Κώστα Τσιάρα η αποσύρει τη διάταξη περί . Αιτία είναι αντιδράσεις από μερίδα κόσμου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις, η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

«Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Τσιάρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε «μία προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων που κάνει η κυβέρνηση», καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις».

Διαβάστε εδώ:  Η κυβέρνηση επαναφέρει τις ποινές για την βλασφημία των Θείων - Τι είπε ο Τσιάρας

Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω διάταξη προέβλεπε ποινή φυλάκισης έως δύο έτη «για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα».tilegrafima.gr