Νέα Καρβάλη -ΚΑΒΑΛΑ : Πλήθη λαού προσκυνούν το λείψανο του εορτάζοντος Αγίου Γρηγορίου Θεολόγου

Loading...


–  Πάνω από 10.000 πιστοί συνέρρευσαν από χθες το απόγευμα. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλως και Θάσου η επέτειος μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου, με κέντρο τον ιερό Προσκυνηματικό

Χιλιάδες κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδος και με ευνοϊκές για την εποχή καιρικές συνθήκες προσκύνησαν ιερά λείψανα του θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας εκζητώντας την χάρη και την βοήθεια Του.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου 2020 τελέσθηκε ο πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, ο οποίος με τον εμπνευσμένο λόγο του έπλεξε το εγκώμιο του Αγίου μας, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Το πρωΐ του Σαββάτου, 25 Ιανουαρίου 2020, τελέσθηκε ο Όρθος της εορτής και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Ακολούθησε η λιτάνευση του σεπτού σκηνώματος του Αγίου Γρηγορίου στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Καρβάλης με την συμμετοχή των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπροσώπων των Αρχών και των Φορέων της Πόλεως και της Περιφερείας και με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, της φιλαρμονικής μουσικής του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Καβάλας, καθώς και τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 με τον Όρθρο της εορτής και το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο (07:00-11:00), καθώς και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Χαριτοβρύτου ιερού Σκηνώματος του Αγίου δια των κεντρικών οδών της Νέας Καρβάλης (11:00), ενώ την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 θα τελεστεί ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο με χειροτονία νέου Κληρικού (07:00-11:00).

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr