1

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 14,6% για την Νέα Δημοκρατία

Παγιώνεται, όπως όλα δείχνουν, η διψήφια διαφορά μεταξύ και , με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με διαφορά 14,6 μονάδων, συγκεντρώνοντας υπερδιπλάσιο ποσοστό από το κόμμα του .

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η προηγείται με 28,1 και ο είναι δεύτερος με 13,5. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,4 η Χρυσή Αυγή 6,3 και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,4, της εταιρείας Marc, για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σκληρή μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή δίνουν τρία κοινοβουλευτικά κόμματα, Ένωση Κεντρώων, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι.

Εντυπωσιακές είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, με το 80,7% να απαντά η και μόλις 9% να πιστεύει ότι θα κερδίσει , ενώ στην ίδια έρευνα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές (50,6%), ενώ πίστη ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία εκφράζει το 39,5%.

[irp posts=”335664″ name=”Νέα δημοσκόπηση- Εφημερίδα Συντακτών: Προβάδισμα 14 μονάδων για την ΝΔ”]

13% διαφορά σε άλλη δημοσκόπηση

Χαώδης είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και στην έρευνα της Pulse για την εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου”.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 32% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 6,5%, κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ με 2%, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει ποσοστό 2,5%.

Από τα κόμματα που δεν είναι σήμερα στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει το 2,5%, ενώ ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 1%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 19% έναντι 34% του Κυριάκου Μητσοτάκη.