Μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε Υπ. Εσωτερικών και Μητρόπολη Κιτίου

Loading...


Δεν τα βρίσκουν στην ανταλλαγή με κρατική γη ώστε να δοθεί η Διανέλλειος στο κράτος.

Του Τάσου Περδίου
Η αντιπαραγωγική αντιπαράθεση ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη Μητρόπολη Κιτίου σχετικά με την ανταλλαγή της Διανελλείου στη Λάρνακα συνεχίζεται με θύμα την ανέγερση δημοσίου σχολείου στο χώρο.

Όπως συνάγεται από απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Αννίτας Δημητρίου, στην ουσία η μια πλευρά απορρίπτει τις εισηγήσεις της άλλης, ως προς τα κρατικά τεμάχια τα οποία δύνανται να παραχωρηθούν στη Μητρόπολη Κιτίου ώστε να δώσει τη γη της Διανελλείου στο κράτος.

Από την απάντηση του κ. Πετρίδη, προκύπτει ότι πρώτος ο Μητροπολίτης, ως διαχειριστής του Κληροδοτήματος που κατέχει το ακίνητο, απέρριψε κρατικά τεμάχια που του προτάθηκαν, ενώ προτάσεις που υποβλήθηκαν στη συνέχεια απορρίφθηκαν εκατέρωθεν. Ο Μητροπολίτης Κιτίου, σύμφωνα πάντα με τον Κ. Πετρίδη, επικοινώνησε με τον διευθυντή του Κτηματολογίου στις 10 Ιουλίου 2018 και τον ενημέρωσε ότι τα τεμάχια που πρότεινε το κράτος δεν ικανοποιούν.

Ακολούθως ήταν η σειρά του κράτους να απορρίψει εισηγήσεις που υπέβαλε ο εκτιμητής της Μητρόπολης. Οι εισηγήσεις αυτές αφορούσαν σε δύο κρατικά ακίνητα τα οποία όμως διαπιστώθηκε ότι έχουν αποκτηθεί από το κράτος με απαλλοτρίωση, οπότε δεν μπορούν ν’ αποτελέσουν αντικείμενο ανταλλαγής. Στο παρόν στάδιο, η υπόθεση έχει βρεθεί και πάλι σε αδιέξοδο με τις εκατέρωθεν αρνητικές απαντήσεις για την ανταλλαγή. Η διεκπεραίωση της ανταλλαγής εκκρεμεί εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, αφού η αρχική συμφωνία ανάμεσα στα Υπ. Εσωτερικών και Παιδείας και τον Μητροπολίτη Κιτίου είχε γίνει στις 29 Μαΐου του 2014!tilegrafima.gr