Μονή Πετράκη: Αυτοί είναι οι 7 Μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι – Με σοβαρά εγκαύματα τρεις εξ αυτών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Μονή Πετράκη στο Συνοδικό Δικαστήριο – Μαινόμενος ιερέας πέταξε βιτριόλι σε 10 άτομα – Συνελήφθη ο δράστης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ιερέας που δικαζόταν για κάποιο αδίκημα και επρόκειτο να καθαιρεθεί έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες, 2 δικηγόρους και έναν φύλακα της Μονής Πετράκη οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο και στο ΚΑΤ. Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Κονίτσης Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας Αντώνιος

Διαβάστε επίσης: Κινδυνεύει να χάσει το μάτι του ο Κηφισίας Κύριλλος

Δείτε και:  Τι είπε ο Σταγών Θεόκλητος εξερχόμενος από την Μονή Πετράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέταζε την υπόθεση του ιερέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχουν υποστεί εγκαύματα σε διαφορετικά σημεία του σώματός τους. Δύο εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο, δεν κινδυνεύει η ζωή τους, ενώ άλλοι τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι Μητροπολίτες που φέρουν σοβαρά εγκαύματα

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου. Επικράτησε πανικός όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής.

Διαβάστε και: Τι είπε ο Ιερώνυμος για την επίθεση με το  βιτριόλι στην Μονή Πετράκη

Ο εγκαλούμενος κληρικός της Μητρόπολης Βεροίας ήταν προς καθαίρεση για υπόθεση ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από φρουρό της μονής. Ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβε.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο ιερέας που έριξε βιτριόλι στους 7 Μητροπολίτες