Μητροπολίτης Δωδώνης: Η δικαιοσύνη άργησε αλλά έφερε την κάθαρση

Loading...


Δικαίωση της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου βλέπει η στη δικαστική απόφαση που βγήκε χθες και τη δικαιώνει σχετικά με το δικαίωμα χρήσης του κυλικείου και του ανθοπωλείου του Νοσοκομείου.

Η δικαστική απόφαση αποτελεί το τέρμα μιας διαμάχης που ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 2015 και για την εκκλησία είχε αίσιον πέρας. «Η δικαιοσύνη άργησε αλλά μίλησε και δικαιώνει πλήρως τη Μονή Αγίου Διονυσίου», ήταν το λιτό αλλά χαρακτηριστικό σχόλιο του .

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κατέστη αναγκαίο να ανεγερθεί το νέο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, στο Γαϊτάνι, αφού το παλαιό Νοσοκομείο, χτισμένο τη δεκαετία του 1950 και μάλιστα επάνω σε σεισμικό ρήγμα, ήταν εξαιρετικά καταπονημένο και η χρήση του ενείχε κινδύνους.

Με πρωτοβουλία του τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου που έκανε και τη σχετική πρόταση, προσφέρθηκε στο κράτος έκταση 10 στρεμμάτων στο Γαϊτάνι, για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου. Η πρόταση έγινε ασφαλώς δεκτή και στη συνέχεια, μετά από παράκληση του τότε υπουργού Υγείας, δόθηκαν 5 επιπλέον στρέμματα ενώ ο Μητροπολίτης πρότεινε να δοθούν ακόμη περισσότερα, αν υπήρχε ανάγκη, με ένα είδος «ανταλλάγματος», δηλαδή τα δικαιώματα χρήσης του κυλικείου του Νοσοκομείου. Η συμφωνία κλείστηκε και συμπεριελήφθη στο συμβόλαιο που υπεγράφη από τις δύο μεριές.

Διαβάστε εδώ:  Δικαστική νίκη της Μονής Μερσινιδίου εναντίον του Μουζάλα

«Κάποιοι… καλοί άνθρωποι όμως δεν άφησαν να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι, κατά την ολοκλήρωση του οικοδομήματος μάς κάλεσαν και μάς έδειξαν την ακριβή τοποθεσία που θα στεγάζονταν το κυλικείο και το ανθοπωλείο, λέγοντας μάλιστα ότι έχει ξεκινήσει η μετακόμιση από το παλιό Νοσοκομείο στο καινούριο και αν θέλουμε να μεταφέρουμε και εμείς τα απαραίτητα στους χώρους που δικαιούμαστε να κρατήσουμε», λέει στην ΗΜΕΡΑ ο κ. Χρυσόστομος. Ωστόσο, όταν ήρθε αυτή η ώρα, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις και, παρά τις προσπάθειες από την πλευρά της Μητρόπολης να καταδείξει ότι οι αντιδράσεις αυτές είναι λανθασμένες από τη στιγμή που η θέση της διασφαλίζεται από συμβολαιογραφική πράξη, δεν υπήρξε υποχώρηση. Το αποτέλεσμα ήταν η υπόθεση να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τη Μητρόπολη, χαρακτηρίζεται από τον Μητροπολίτη Δωδώνης ως «κάθαρση που επήλθε από τη δικαιοσύνη. Εξάλλου δεν διεκδικήσαμε τίποτα για τον εαυτό μας, για προσωπικό όφελος, αλλά για Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που πρόσφερε στο κράτος και τους πολίτες μια τεράστια περιουσία. Τώρα, αν οι Ζακυνθινοί νιώθουν εντελώς δικαιωμένοι για τα υπόλοιπα περί του Νοσοκομείου, ας τα βρούμε αλλιώς…», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Μητροπολίτη.