Μεγαλοπρεπής γιορτή για τον Άγιο Χαράλαμπο στα Φιλιατρά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κοσμοσυρροή πιστών!

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στα η παντριφυλιακή εορτή του πολιούχου .

Τον εορτασμό λάμπρυνε η παρουσία των προσκεκλημένων μητροπολιτών , ο , μετά του επιχώριου .

Από το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών παιάνισε το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τονώνοντας το εορταστικό κλίμα. Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η Ιερά Εικόνα του Αγίου και τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανάβοντας ένα κερί, προσκυνώντας και ζητώντας τη βοήθεια και τη Χάρη του Αγίου Χαραλάμπους.

Μετά το κήρυγμα ξεκίνησε, συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, της Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας και μαθητών σχολείων, η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση. Εκεί, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι «η 10η Φεβρουαρίου είναι ημέρα συμπαθής στην Αγιοσκέπαστη επαρχία μας, οι Φιλιατρινοί χρόνια τώρα έχουν χρήσει προστάτη τους τον Άγιο Χαράλαμπο για να τους οδηγεί στο θέλημα του θεού και να τους προστατεύει». Ο Μητροπολήτης αναφέρθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο και το θαύμα της προστασίας και σωτηρίας της πόλης των Φιλιατρών από τους Γερμανούς, λέγοντας πως «Πρόκειται για τον Άγιο που τα χρόνια της κατοχής κατατρόπωσε αμάχητη την φονική φάλαγγα του εχθρού. Ο Άγιος να μας ενδυναμώνει και να αποβάλει κάθε κακό, ας παραμείνει στυλοβάτης».

Διαβάστε εδώ:  Αγιος Χαράλαμπος: Πως σταμάτησε το ολοκαύτωμα στα Φιλιατρά

Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό και έγινε η Απόλυση.

Μεταξύ άλλων, στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ κα. Γ. Κοζομπόλη και κ. Π. Κωνσταντινέας, η Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, οι δήμαρχοι Τριφυλίας Π. Κατσίβελας, Καλαμάτας Π. Νίκας, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλιας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ε. Αλειφέρη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π. Μαντάς, ο Περιφεριακός Σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Αλευράς, ο πρώην υφυπουργός Γ. Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τριφυλίας, Πρόεδροι Δ.Κ., Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.