Μεγάλοι Πρωτοψάλτες έδωσαν το παρών στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ψαλτριών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με μεγάλη προσέλευση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Αττικής.

Ο Σύνδεσμος Ψαλτριών ιδρύθηκε το 2013 από την αναγνωρισμένη ψάλτρια και υμνωδό του ιερού και αρχέγονου μέλους ανά τον κόσμο, Δρ Νομικής Νεκταρία Καραντζή και την ψάλτρια, Διπλωματούχο Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογράφο Γλυκερία Μπεκιάρη. Σκοπός του Συνδέσμου είναι να συνενώσει τις γυναίκες που ασχολούνται με τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να δραστηριοποιηθούν πολιτιστικά και να μετέχουν ενεργά στα επιμορφωτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα του Συλλόγου.

Από την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος Ψαλτριών Ελλάδος έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης σημαντικών εκπροσώπων του ιεροψαλτικού χώρου, όπως του Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Χαρίλαου Ταλιαδώρου, αλλά και του Άρχοντα Μουσικοδιδασκάλου της ΜτΧ Εκκλησίας Θεόδωρου Βασιλικού, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση της 12ης Φεβρουαρίου, μαζί με τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο της ΜτΧ Εκκλησίας Χουρμούζιο Νταραβάνογλου και τον Άρχοντα Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Φώτιο Κετσετζή, τιμώντας με την παρουσία τους τον Σύνδεσμο και δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο έργο του Συλλόγου.

Διαβάστε εδώ:  Υμνος στην Παναγία - Ψάλλει ο Γέροντας Εφραίμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη βραδιά άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γλυκερία Μπεκιάρη η οποία στον εναρκτήριο λόγο της αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και την πνευματική βαθύτητα της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής τέχνης και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου και όλων των μελών, τους Άρχοντες Πρωτοψάλτες που τίμησαν με την παρουσία τους την και στηρίζουν το έργο του Συνδέσμου.

Μετά την παράθεση γεύματος, τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την επίτιμη Πρόεδρο του Συλλόγου Νεκταρία Καραντζή αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα και φιλικό κλίμα, παραθέτοντας τις απόψεις τους, τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους για το έργο του Συνδέσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Γεώργιος Μπεκιάρης, Καρδιολόγος, Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Ομίλου Υγεία και ο Δημήτριος Κλεφτοδήμος, Δικηγόρος και Καθηγητής Πανεπιστημίου.tilegrafima.gr