Με σειρά εκδηλώσεων τίμησε η Ι.Μ. Διδυμότειχου τους Τρεις Ιεράρχες (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με προσκεκλημένο ομιλητή τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Φίλια τιμήθηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς και τους Κατηχητές.

Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Φίλιας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου , το απόγευμα της Κυριακής 29ης Ιανουαρίου μίλησε στους Κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα· «Σύγχρονες προσεγγίσεις σε βασικές πτυχές της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών».

Διαβάστε εδώ:  Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Επίσης, το πρωί της 30ης Ιανουαρίου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προέστη ο οικείος Μητροπολίτης, ο Καθηγητής μίλησε επίκαιρα στα παιδιά των σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) του Διδυμοτείχου που εκκλησιάσθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας.

Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησε στους εκπαιδευτικούς της Ορεστιάδος, μετά την ακολουθία του Εσπερινού που έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων, με θέμα· «Τρεις Ιεράρχες· από την ενοποίηση της μνήμης στο αίτημα για μια σύγχρονη κοινωνική συνοχή». Οι εκπαιδευτικοί μετά το πέρας της εισηγήσεως είχαν τη δυνατότητα συζητήσεως και διαλόγου για επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα.