Με λαμπρότητα τιμάται η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται εις την , η Ιερά Μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Όπως ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου: »Το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε περιμετρικά της κωμοπόλεως της Όσσης, η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και συνχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαβίδ, αναφέρθηκε στον Βίο και το Μαρτύριο των Αγίων Νεομαρτύρων, ενώ παράλληλα εξέφρασε την συγκίνηση του που βρίσκεται ενώπιων των Σεπτών Λειψάνων της Αγίας Κυράννης, καλώντας όλους τους παρευρισκομένους να την έχουν ως παράδειγμα βιωτής, καθώς επίσης και να είναι θεοσεβείς βιώντας αληθινά το Αληθινό Φως του Επιφανέντος Κυρίου.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα 8 του μηνός Ιανουαρίου, με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο θα τελεσθεί εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης στην περιοχή της Όσσης».