Με Ιερή κατάνυξη το προέρτιο Ευχέλαιο για τον Πολιούχο του Πύργου Άγιο Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής , με τις ευχές και τις ευλογίες, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, το καθιερωμένο προεόρτιο Μυστήριο του , στα πλαίσια των θρησκευτικών και λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου Πύργου, Ιερομάρτυρος , καθώς επίσης προς αγιασμό και ψυχική ωφέλεια των ευλαβών Χριστιανών μας.

Το Ιερό Μυστήριο τέλεσε ο συνεπικουρούμενος από τους Ιερείς του Ναού π. Χαράλαμπο Αθανασόπουλο και π. Βασίλειο Λαγκαδινό, καθώς επίσης και από τους Αιδεσιμοτάτους π. Γρηγόριο Πάπαρη και π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

Πολυάριθμοι Χριστιανοί της Ενορίας, καθώς επίσης και φιλακόλουθοι Χριστιανοί της Πόλης, προσήλθαν με κατάνυξη και ιεροπρέπεια για να προσευχηθούν στον προστάτη τους Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη, τον οποίον ιδιαιτέρως ευλαβούνται και παράλληλα να λάβουν την χάρη του Αγίου Πνεύματος, χριόμενοι με το Άγιο Έλαιο του Θεοσύστατου και τελευταίου από τα επτά Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αυτό του Ιερού Ευχελαίου, για το οποίο υπάρχει στην Αγία Γραφή σαφής παραγγελία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου να τελείται: «Ασθενεί τις εν υμίν, προσκαλεσάσθω τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ’ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και εγερεί αυτόν ο Κύριος∙ καν αμαρτίας η πεποιηκως, αφεθήσεται αυτώ».

Διαβάστε εδώ:  Η Εορτή της Υπαπαντής και της Ορθόδοξης Ελληνίδας Μητέρας στον Πύργου (ΦΩΤΟ)

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ομίλησε για τον Ιερομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο, για την έναρξη του Ιερού Τριωδίου με αναφορές και σχόλια στην Ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου.

Ωσαύτως μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερμανού, για μία ευλογημένη και καλή πανήγυρη, η οποία θα κορυφωθεί συν Θεώ το διήμερο Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, με τον Τρισαρχιερατικό Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, την Τρισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, καθώς επίσης και την Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας του εορταζομένου Αγίου μας.

Για τις παραπάνω θρησκευτικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί ευγενώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γερμανό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.