• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με άδεια .. χέρια έφυγαν οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ από τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Ούτε ευρώ παραπάνω από το 7%! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ – NEWS στο vouchers.gov.gr

Γιώργος Θεοχάρης από Γιώργος Θεοχάρης
17/10/2022 | 13:27
σε ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS, ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
303
SHARES
1.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με άδεια .. χέρια έφυγαν οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ από τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Ούτε ευρώ παραπάνω από το 7%! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΙΚΑ – NEWS στο vouchers.gov.gr
NEWS: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής Ενώσεων Συνταξιούχων.

«Δεν θα κάνω μεγάλη επισκόπηση του τι έχουμε κάνει και του τι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής. Θα πω μόνο ότι ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε δώσει, σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα όπως η εκκαθάριση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων που αποτελούσε μία χρόνια πληγή για την ελληνική δημόσια διοίκηση και -για να το πω όπως το αισθάνομαι- μία ντροπή για ανθρώπους οι οποίοι περίμεναν χρόνια να πάρουν την σύνταξή τους.


Και βέβαια, το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα έχουμε ουσιαστικές αυξήσεις συντάξεων από 1/1/2023, μετά από πολλά χρόνια, σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, δημιουργεί ένα ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πληθωριστικές πιέσεις που ξέρω ότι πιέζουν πολύ και τους συνταξιούχους οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, είναι εξαρτημένοι από μια σταθερή πηγή εισοδήματος», σημείωσε στην έναρξη της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις παρεμβάσεις τις οποίες έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, έπειτα από τις περικοπές που επιβλήθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου, οι οποίες περιλαμβάνουν επανέναρξη των τακτικών αυξήσεων και κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τις αρχές του 2023, καταβολή έκτακτου βοηθήματος ύψους 250 ευρώ για τους πιο ευάλωτους τον Δεκέμβριο και πίστωση της τέταρτης ετήσιας δόσης, που προβλέπει ο νόμος Βρούτση, για όσους είχαν υποβάλει αίτηση πριν από τον Μάιο του 2016 έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια ασφάλισης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι, σύμφωνα με ανάλυση του e-ΕΦΚΑ, οι νέες αυξήσεις θα καλύψουν σχεδόν το 95% των συνταξιούχων, ήτοι περισσότερους από 2,47 εκατομμύρια πολίτες, ενώ πολλοί θα δουν αυξήσεις από δύο ή τρεις πηγές. Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια δικαιούχοι υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν από το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων, περισσότεροι από 840.000 εκτιμάται πως θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους χάρη στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και περίπου 1,2 εκατομμύρια θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα ύψους 250 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, σύμφωνα με πληροφορίες, σημείωσαν από την πλευρά τους τις πιέσεις που ασκούνται στο εισόδημα από τον πληθωρισμό και ζήτησαν από την κυβέρνηση να προβεί σε μεγαλύτερες αυξήσεις στις αποδοχές τους, αλλά και κατάργηση του μηχανισμού της προσωπικής διαφοράς και την ενσωμάτωσή της στη σύνταξη.

Έθεσαν επίσης την καταβολή αναδρομικών για δώρα και επικουρικές συντάξεις για όλους, αλλά και την καταβολή των εισφορών των συνταξιούχων υπέρ των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, που έχουν παρακρατηθεί.

Μητσοτάκης για συντάξεις: Οι νέες αυξήσεις θα καλύψουν σχεδόν το 95% των συνταξιούχων

Κατατέθηκαν παράλληλα ειδικότερα αιτήματα, που αφορούν συγκεκριμένες ενώσεις και ομοσπονδίες.

«Έχω δει στην ατζέντα και μια σειρά από άλλα πιο λεπτομερή θέματα. Με χαρά είμαστε εδώ να σας ακούσουμε όλους και στη συνέχεια να τα συζητήσουμε όσο αναλυτικά απαιτείται» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε τη δραστική μείωση των εκκρεμών συντάξεων και των οφειλών του ΕΦΚΑ, που αποτελούσαν χρόνιο πρόβλημα για χιλιάδες πολίτες. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις για τα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019, για το 2020 έχει εκδοθεί το 97% των αιτήσεων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το 2021 ανερχόταν στο 91%. Όσον αφορά το τρέχον έτος, έχει εκκαθαριστεί το 85% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέχρι το τέλος Μαΐου 2022, καθώς πλέον είναι εφικτή η έκδοση πολλών συντάξεων ακόμη και σε 60 ημέρες. Σχετικά με τις οφειλές του ΕΦΚΑ για συντάξεις και αναδρομικά, διαμορφώνονται πλέον στα 40 εκατομμύρια ευρώ, έναντι σχεδόν 490 εκατ. τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι την τελευταία τριετία έχει υλοποιηθεί σειρά ενεργειών που έχουν ενισχύσει οικονομικά τους συνταξιούχους, όπως η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9%, η σωρευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, η κατάργηση του ανώτατου ορίου 1.300 ευρώ που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου για όσους λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη, η μείωση της προσωπικής διαφοράς για εκατοντάδες χιλιάδες απόμαχους της εργασίας και η επιστροφή περικοπών του ν. Κατρούγκαλου ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Από την πλευρά των οργανώσεων συνταξιούχων συμμετείχαν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Ηλίας Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων Παναγιώτα Τσακούλια και ο αντιναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Γερούκης, πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και πρόεδρος του Συντονιστικού των Τριών Σωμάτων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ‘Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Μεγάλο κέρδος αν κάνετε ΑΙΤΗΣΗ έως 31/12/2022 για ΔΗΜΟΣΙΟ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ- Τα ΝΕΑ στο vouchers.gov.gr

Με άδεια .. χέρια έφυγαν οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ από τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Ούτε ευρώ παραπάνω από το 7%! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ – NEWS στο vouchers.gov.gr – Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή».

Στις ράγες έχει μπει η υλοποίηση της επέκτασης του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», την οποία είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, έως το τέλος του μήνα αναμένεται να «ενεργοποιηθεί» η διαδικασία έκδοσης των voucher για τους 200.000 νέους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός, η ένταξη των 200.000 νέων ωφελούμενων στο πρόγραμμα θα γίνει με τη διάθεση 140 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι, το ποσό αυτό θα προστεθεί στον υφιστάμενο προϋπολογισμό ύψους 150 εκατ. ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, και οι νέοι ωφελούμενοι στις 151.450 αρχικά επιλέξιμες αιτήσεις, οι οποίες είχαν ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι 200.000 νέοι δικαιούχοι θα είναι οι ισάριθμοι πρώτοι επιλαχόντες στη σχετική λίστα του προγράμματος, η οποία δημιουργήθηκε από τις υπόλοιπες 727.576 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για ένταξη. Υπενθυμίζεται ότι για τη σειρά κατάταξης των αιτήσεων χρησιμοποιήθηκαν κοινωνικά κριτήρια, με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Η «ενεργοποίηση» της διαδικασίας για το νέο «κύμα» επιλέξιμων αιτήσεων, έως το τέλος Οκτωβρίου, σημαίνει ότι οι καινούριοι ωφελούμενοι θα λάβουν στον επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού τους ενημέρωση για την έγκριση της αίτησής τους και τη δυνατότητα έκδοσης των επιταγών. Έτσι, θα μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, για να εκδώσουν τα voucher.

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιες έχουν προτεραιότητα για επιδότηση το 2022

Επιδότηση 30-50%

Όπως και για στο πρώτο «κύμα» ωφελούμενων, έτσι και οι νέοι δικαιούχοι θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν έως και 3 παλιές ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες, με νέες, καλύτερης ενεργειακής κλάσης και πολύ πιο αποδοτικές. Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει σε έως 50% του κόστους των συσκευών, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία του ωφελούμενου.

Έτσι, για εισόδημα 5.000 ευρώ και κάτω, ο ωφελούμενος δικαιούται 50% επιδότηση, για εισόδημα πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ο ωφελούμενος δικαιούται 45% επιδότηση, ενώ για πάνω από 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, δικαιούται 35% επιδότηση (3η εισοδηματική κατηγορία).

Τέλος, για εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 30% επιδότηση. Το τελικό ποσό ανά συσκευή κυμαίνεται από 135 ευρώ έως 710 ευρώ, με βάση και τον τύπο της συσκευής που ανακυκλώνεται. Σημαντικό είναι επίσης ότι το πρόγραμμα προβλέπει την υποχρεωτική ανακύκλωση των συσκευών που θα αντικατασταθούν.

Νέοι επιλαχόντες από τα voucher που δεν θα εξαργυρωθούν

Την ίδια στιγμή, μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να υπάρξει και τρίτος γύρος ένταξης επιλαχόντων, ώστε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που θα μείνουν αδιάθετα από τους αρχικούς 151.450 δικαιούχους. Ως αποτέλεσμα, στους επιλαχόντες αυτούς θα «μεταφερθούν» τα ποσά τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν από τους αρχικούς δικαιούχους για την αγορά και αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών.

Με βάση τα στοιχεία προόδου που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του προγράμματος, και τα οποία έχουν επικαιροποιηθεί πριν από λίγες ώρες, από τα 122.177 voucher για κλιματιστικά, έχουν δεσμευθεί ή εξαργυρωθεί σε κατάστημα τα 67.346 (ποσοστό 55%), ενώ είναι διαθέσιμα για χρήση 54.831 (45%). Από τις 101.180 επιταγές για ψυγεία έχουν αξιοποιηθεί 68.998 (68%), ενώ είναι διαθέσιμες σε ωφελούμενους επιπλέον 32.182 (32%).

Επίσης, από τα 30.826 voucher για καταψύκτες έχουν δεσμευθεί ή εξαργυρωθεί τα 14.768 (48%), ενώ διαθέσιμα σε δικαιούχους είναι άλλα 16.058 (52%). Όπως είναι γνωστό, για τις αρχικές επιλέξιμες αιτήσεις έχει δοθεί παράταση έως την 1η Νοεμβρίου για την αγορά νέων συσκευών με χρήση των κουπονιών, η οποία πιθανότατα δεν πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω.

Έως τέλος 2022 το πρόγραμμα για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, το πρόγραμμα θα συνεχίσει να «τρέχει», καθώς όσο βρίσκονται νέα κεφάλαια το ΥΠΕΝ θα προχωρά στην ένταξη επιπλέον επιλαχόντων.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σκρέκας είχε σημειώσει πως πρόθεση του υπουργείου είναι έως το τέλος του έτους να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για αντικατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων. Όπως συμπλήρωσε, για την υλοποίησή του, η κυβέρνηση έχει εντάξει κεφάλαια ύψους 63 εκατ. ευρώ στο REPower EU, ενώ η εκκίνηση του προγράμματος θα οριστικοποιηθεί με το «κλείδωμα» των σχετικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Συναγερμός στο Αιγαίο! Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό για τουρκική άσκηση





Ετικέτες: #ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙNEWSVOUCHERVOUCHER ΔΙΑΚΟΠΕΣvouchers.gov.grΑΑΔΕΑΓΡΟΤΕΣ 2022αγροτικάΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2022ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ NEWSΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΚΟΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΙΚΑΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΝΕΑΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣΑνακυκλώνω – Αλλάζω συσκευήΕΠΙΔΟΜΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝΕΠΙΔΟΜΑΤΑ #ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣοαεδΟΠΕΚΑΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣσυντάξειςΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑσυνταξιούχοιΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2022ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ NEWSΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΚΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΦΚΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΤΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΕΑΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΓΑΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Share121Tweet76ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Αποχαιρέτησε την ενορία του στον Βόλο ο Νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας Δαμασκηνός

Επόμενο άρθρο

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Καλαμάτα

Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου

από Newsroom
20/06/2025 | 19:00

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος της Αμερικής υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον Νικόλαο Παπαδόπουλο,...

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το 49ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

από Newsroom
20/06/2025 | 18:30

Με ενθουσιασμό, δυναμικό Κρητικό παλμό και μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε το 49ο Συνέδριο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής(ΠΕΑ) στο West Palm Beach...

Προσωπικός Αριθμός – Ο απόλυτος έλεγχος

από Newsroom
20/06/2025 | 14:30

Προσωπικός Αριθμός – Ο απόλυτος έλεγχος Σ᾿ όλους τους περασμένους αιώνες οι παντός είδους εξουσιαστές, προκειμένου να ελέγχουν τους λαούς...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 136k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ -ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

20 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Μεθόδιος ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Πατάρων

από Newsroom
20 Ιουνίου, 2025

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Μεθοδίου του Επισκόπου Πατάρων τιμά σήμερα, 20 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Μεθόδιος...

Περισσότερα

Ραγδαίες εξελίξεις με Ελλάδα – Λιβύη: Κίνδυνος γεωπολιτικής έκρηξης νότια της Κρήτης | Τι είπαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κορυφαίοι διπλωμάτες του ΥΠ.ΕΞ.

20 Ιουνίου, 2025

Εκοιμήθη πριν λίγο ο Μητροπολίτης Αγκύρας κυρός Ιερεμίας – Συγκλονισμένος Ιεράρχης: «Χάσαμε έναν φωτισμένο πατέρα»

20 Ιουνίου, 2025

7 φορές την ημέρα επί 9 ημέρες – Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ: ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ

21 Αυγούστου, 2024

Καθηγούμενος Μονής Κουτλουμουσίου: Τι μου κατέθεσε ο Άγιος Παΐσιος για τα μελλούμενα στην Ελλάδα

20 Ιουνίου, 2025

Προσωπικός Αριθμός – Ο απόλυτος έλεγχος

20 Ιουνίου, 2025

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες!

26 Αυγούστου, 2021

Προσευχή για ύπνο (Αγίου Εφραίμ του Σύρου)

4 Ιανουαρίου, 2021

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Τι είπε ο Βαρθολομαίος για τον Πάπα που περιμένει στο Φανάρι – 1700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νικαίας και μήνυμα για ενότητα Ορθοδόξων – ΡΚαθολικών

20 Ιουνίου, 2025

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • 21 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ιουλιανός από την Κιλικία
  • Σήμερα γιορτάζουμε την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας
  • Αγρυπνία επί τη εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου στο Κάιρο
  • Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Νοταράντζελο Γιαννέτου στη Γένοβα
  • Ιερό Μνημόσυνο για τα 30 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Γέροντος Ευσεβίου Γιαννακάκη
  • Το Ευαγγέλιο του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2025 – Άγιος Ιουλιανός από την Κιλικία
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist