Μαθητές από την Κρήτη στον Κύπρου Χρυσόστομο

Loading...


Τριάντα πέντε μαθητές και μαθήτριες και συνοδοί καθηγητές του Γυμνασίου Νεαπόλεως Λασιθίου Κρήτης επισκέφθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 10ης Μαΐου 2019 τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τους στο νησί μας.

Το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής αυτής εξόρμησης των σπουδαστών του Γυμνασίου από τη μεγαλόνησο της Κρήτης ήταν η αδελφοποίηση του Γυμνασίου με το αντίστοιχο του Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία.

Με την άφιξή τους στην Αρχιεπισκοπή, οι μαθητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο στο ιδιαίτερο γραφείο του. Στη συνέχεια η αποστολή επέδωσε στον Μακαριώτατο αριστοκεντημένα τραπεζομάνδηλα και μία αναμνηστική έκδοση υπό τον τίτλο «Χριστιανικά Μνημεία της Κρήτης».

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου από το Λασίθιο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου. Α

ρχικά μετέβησαν στο χώρο συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου και ακολούθως στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου ο Πρωτοσύγκελλος εξιστόρησε επιγραμματικά την πορεία της Εκκλησίας της Κύπρου από τον καιρό της ίδρυσής της μέχρι σήμερα.

 tilegrafima.gr