Ματαιώθηκε το «Survivor» Camp σε σχολείο της Πάτρας, μετά τις αντιδράσεις

Loading...


Οι έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, αλλά και οι διαστάσεις που πήρε στο διαδίκτυο, έφεραν την ματαίωση της εκδήλωσης σε σχολείο της περιοχής στην οποία θα έπαιρναν μέρος δύο πρώην παικτών του «Survivor», ο Πάνος Αργιανίδης και η Ελένη Δάρρα.

Συγκεκριμένα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε η διαφημιστική αφίσα που ανακοίνωνε ότι οι πρώην παίκτες του «Survivor» Πάνος Αργιανίδης και Ελένη Δάρρα θα βρεθούν στην Πάτρα την Κυριακή 11 Ιουνίου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Παραλίας.

Οι δύο παίκτες θα συμμετείχαν, χωρίς αμοιβή όπως ξεκαθάρισαν, σε Survival Camp, το οποίο, μάλιστα, διοργάνωνε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας.

Διαβάστε εδώ:  «Δεύτε προς με…» Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας

Γονείς αλλά και απλοί πολίτες, καθώς και οι χρήστες των social media σχολίασαν έντονα και από την πρώτη στιγμή τις αντιδράσεις τους, καθώς θεωρούσαμ ότι η διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην αυλή του σχολείου δεν έχει θέση στα σχολεία, ακόμα και εκτός σχολικού ωραρίου.

Σε πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές οι αυλές των σχολείων επιστρατεύονται ως χώροι πολλαπλών εξωσχολικών εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι δήμοι διαχειρίζονται και συντηρούν τα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και οι σύλλογοι γονέων.

Μάλιστα, πολλές φορές οι δήμοι και οι σύλλογοι δεν ενημερώνουν τους διευθυντές για τις εκδηλώσεις -εκτός ωραρίου- που πραγματοποιούνται στις σχολικές μονάδες του.