ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ: Λαμπρός εορτασμός για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Loading...


: Χθες, Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, η εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα. Στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων καθώς επίσης εξαιρέτως εορτάστηκε και η μνήμη του νεοφανούς αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού.

Του μεγάλου αυτού ιατρού αγιου, των ημερών μας ο οποίος τυγχάνει και προστάτης του εφημέριου του ναού πατρός Δημητρίου. Στον λόγο του μίλησε για την ζωή και τον πολυτάραχο βίο του Αγιου Λουκά αλλα και την Χάρη που του δόθηκε από τον Θεό ως εν ζωή Άγιος να θαυματουργεί στις ψυχές και τα σώματα των ανθρώπων.

Τελειώνοντας τον λόγο του ευχήθηκε θερμά στον στύλο της ορθοδόξου Εκκλησιάς μας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κκ. Βαρθολομαίο ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του.

Συγκεκριμένα εξήρε το ποιμαντικό του έργο, τονίζοντας τις δυσκολίες που υπομένει και χαρακτηριστικά είπε συγκινημένος « είναι ο πατριάρχης των ανακυρήξεων των αγίων του αιώνα μας, άγιο Πορφύριο, άγιο Παΐσιο, άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, άγιο Αμφιλόχιο Μακρή κ.α. Όλοι οι πιστοί των Αγίων Ισιδώρων είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν ένα μικρό τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγιου Λουκά.tilegrafima.gr