Λαμπρές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καβάλας και τον πολιούχο Απόστολο Παύλο (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Επίσκεψη στην Καβάλα πραγματοποίησε, το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας    στο πλαίσιο των εορτασμών για την μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της απελευθέρωσης της .

Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη αρχικά στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου για να παρακολουθήσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. κ. Προκοπίου και συλλειτουργούντος των Μητροπολίτών Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου και Ελλασώνος Χαρίτωνος, και στην συνέχεια επισκέφτηκε το δημαρχείο Καβάλας για μία σύντομη συνάντηση με την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

Εν συνεχεία ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που έλαβε χώρα στο Ηρώο της πλατείας του δημοτικού κήπου. Παρόντες και δεκάδες εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που θέλησαν φωνάζοντας συνθήματα να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το εργοστάσιο. Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης επέδωσε, νωρίτερα, ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Παυλόπουλο με τα αιτήματά των συναδέλφων του.

Ακολούθως ο κ. Παυλόπουλος αναχώρησε για το αρχαιολογικό μουσείο των Φιλίππων. Εκεί στην διάρκεια μιας σύντομης τελετής, η κ. Τσανάκα αναγόρευσε σε επίτιμο δημότη Καβάλας τον κ. Παυλόπουλο, στον οποίο και παρέδωσε μια τιμητική πλακέτα και ένα κουτί με αρωματικά καπνά.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε τόσο στο ιστορικό της Καβάλας και των Φιλίππων όσο και στην ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία μεταξύ των Ελλήνων – τονίζοντας ότι «είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν». Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι «είναι λυπηρό αλλά πρέπει να το σεβαστούμε» και υπογραμμίζοντας πως «η Ενωμένη Ευρώπη υπήρχε και πριν την Μεγάλη Βρετανία και θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς αυτήν».

Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος μετέβη -μαζί με την συνοδεία του και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου- στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο» για να γευματίσει, και κατόπιν μετέβη στην Θάσο για να συναντηθεί με τον δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ.