Λαμπρή εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με πάνδημη συμμετοχή και την πρέπουσα λαμπρότητα, εορτάσθηκε από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, κατόπιν ομοφώνου Αποφάσεώς Της, η επέτειος της συμπληρώσεως δέκα ετών (2006 – 2016), Αρχιεπισκοπικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, στα Χανιά, μετά από τις ανάλογες Τιμητικές Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, στις 23 Αυγούστου 2017.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης: «Συγκεκριμένα, η 2η κατά σειράν Συνοδική Επετειακή Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα της Κυριακής, 24ης Σεπτεμβρίου ε.ε., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στο πρώτο μέρος της Εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, παρουσιάσθηκε πρόγραμμα Βυζαντινών ύμνων από τον καταξιωμένο Ιεροψαλτικό Χορό, «Βυζαντινός Χορός Χανίων», υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννου Καστρινάκη.

Στο δεύτερο μέρος ακούσθηκαν δύο Παραδοσιακά Ριζίτικα Τραγούδια, από ένα ενιαίο σχήμα, ειδικά για την Εκδήλωση αυτή, επτά Παραδοσιακών Συλλόγων του Νομού Χανίων και συγκεκριμένα: του Ιστορικού Λαογραφικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Κρητικές Μαδάρες», του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καντανιωτών «Η Καντανία», του Καλλιτεχνικού Ομίλου «Ο Αποκόρωνας», του Πολιτιστικού Παραδοσιακού Συλλόγου Σελίνου, του Παραδοσιακού Συλλόγου «Ετεόκρητες», του Συλλόγου Ριζιτών «Η Κίσσαμος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Ανατολικοσελινιωτών «Το Ψηλάφι».

Kεντρικός ομιλητής από πλευράς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε με λόγο ζωηρό και καρδιακό στους νεανικούς προβληματισμούς και σε επιστολογραφία του Τιμωμένου Αρχιεπισκόπου, καθώς και σε πτυχές της Αρχιερατικής Του προσφοράς και μαρτυρίας.

Επίσης, στην Εκδήλωση έγινε η προβολή ταινίας της ζωής του Αγίου Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνων, με την επιμέλεια της Κινηματογραφικής Ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και παρουσιάσθηκε Έκθεση φωτογραφικού υλικού, από τους Αρχιεπισκοπικούς βηματισμούς του Τιμωμένου Πρωθιεράρχου.

Καταληκτικώς ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος για περισσότερα από τριάντα χρόνια αρχιεράτευσε στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την χαρά του για την ωραία αυτή Συνοδική Εκδήλωση και αναφέρθηκε με λόγους σεβασμού στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως.

Διαβάστε εδώ:  Οι Μονές της Κρήτης (ΦΩΤΟ)

Επίσης, ευχαρίστησε θερμώς τους διοργανωτές της Εκδηλώσεως και τα Μουσικά Σχήματα, τα οποία έλαβαν μέρος και εσημείωσε την επιθυμία του να πορεύεται πάντοτε προς τα εμπρός, κατά το Θέλημα του Θεού και το χρέος της αποστολής Του, στη διακονία της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης.

Στη Επετειακή Τιμητική Εκδήλωση έλαβαν μέρος οι κ. Ευαγγελία Βαγιωνάκη, Βουλευτής Χανίων, ο κ. Απόστολος Βουλγαράκης, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, Δήμαρχος Χανίων, ο κ. Θεόδωρος Σταθάκης, Δήμαρχος Κισάμου, Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Εκπαιδευτικών Αρχών του Τόπου, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Κληρικοί και Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος ανθρώπων, από όλη τη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Η Ιερά Σύνοδος ευχαριστεί όλους όσοι προσήλθαν, ανταποκρινόμενοι εις το κάλεσμά Της και στις δύο Συνοδικές Επετειακές Εκδηλώσεις, στο Ηράκλειο και στα Χανιά, και εξέφρασαν τα φιλοπάτορα αισθήματά τους, την εποφειλομένη τιμή και ευχαριστία, ως και τον προσήκοντα σεβασμό, προς τον Τιμώμενο Πρωθιεράρχη και Σεπτό Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο».