Κατέβηκε το ετοιμόρροπο καμπαναριό της εκκλησίας των Κουρουκλάτων στην Κεφαλλονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ 

Γράφουν οι Γιώργος Χαλαβαζής – Χρήστος Λαμπράκης

Έχουν περάσει περισσότερα από δυο χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014 που χτύπησαν την .

Το καμπαναριό της του Αγίου Ιωάννη των Κουρουκλάτων, αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία καθώς είχε υποστεί μια πολύ μεγάλη κλίση.

Υπήρξαν κάποιοι στο χωριό που υποστήριξαν ότι το καμπαναριό πρέπει να διατηρηθεί ως έχει ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο καθώς κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι το καμπαναριό θα μείνει στη θέση του, ότι και αν γίνει.

Και επειδή ο κίνδυνος ήταν υπαρκτός αποφασίστηκε η απομάκρυνση του με χρήση ειδικού γερανού της εταιρία «Χρυσανθόπουλος» απο την Πάτρα.

Ετσι λοιπόν, χθες, το λίγο μετά τις 11 το πρωί, το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη, που χτίστηκε το 1981, κατέβηκε από την θέση του.

Κάποιοι από τους κατοίκους αντιμετώπισαν το γεγονός με δάκρυα στα μάτια.

Το καμπαναριό όπως μάθαμε θα τοποθετηθεί σε ειδική βάση στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, έτσι ώστε να μπορούν όσοι επιθυμούν να το βλέπουν από κοντά.

Στην θέση του για γίνει μελέτη για την ανέγερση νέου καμπαναριού μέσω της ΥΑΣ – ΤΑΣ.

Επιβλέπων μηχανικός από τoν Δήμο στην επιχείρηση κατεβάσματος του καμπαναριού, ήταν η Ελένη Μπενετάτου, ενώ από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη Κουρουκλάτων η Ισμήνη Κατσούρη.