Ιωάννινα: Συνελήφθη 70χρονος Αλβανός ιερόσυλος

Loading...


Τα είχε τα… χρονάκια του ο ιερόσυλος που είχε παραβιάσει ένα παράθυρο στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην ομώνυμη περιοχή των Ιωαννίνων! Πρόκειται για έναν 70χρονο (!) Αλβανό, ο οποίος είχε αναρριχηθεί στο πλάι του ναού, διέρρηξε το παράθυρο, αλλά ενεργοποίησε τον συναγερμό.

Η απόπειρα εισβολής στην εκκλησία είχε γίνει ξημερώματα στις 6 Ιουλίου και εξιχνιάστηκε τώρα από την Ασφάλεια Ιωαννίνων, χάρη στα αποτυπώματα του ιερόσυλου που ταυτοποίησε το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου. Ο 70χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα, ενώ είχε παραβιάσει και τους περιορισμούς διαμονής. Έτσι, δεν απέφυγε τη σύλληψη, παρ’ όλο που είχε παρέλθει το αυτόφωρο και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διαβάστε εδώ:  Συνεχίζεται ο καθαρισμός των τοιχογραφιών του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου

*** Ιερόσυλοι χτύπησαν και στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου «σήκωσαν» την καμπάνα από το καμπαναριό στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην κοινότητα Σιτόχωρο! Οι κάτοικοι του χωριού όταν διαπίστωσαν ότι η καμπάνα είχε κάνει φτερά και κατήγγειλαν την κλοπή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι άνδρες του οποίου εκτιμούν ότι οι δράστες είναι «κυνηγοί» μετάλλων και διενεργούν έρευνα για να τους εντοπίσουν.