Ιερέας, διαιτητής και ποδοσφαιρόφιλος!

Loading...


«Όταν βλέπω στην τηλεόραση, το επικρατέστερο είναι να με πάρει ο ύπνος. Όταν βλέπω … άγρυπνος φρουρός»!

Άσβεστη μένει η αγάπη του στο Ίνι πατέρα Κωνσταντίνου Καλογιαννάκη, για την μπάλα, μετά την εμπειρία του πριν από χρόνια να πάρει δίπλωμα διαιτητή ποδοσφαίρου από τον ΣΔΠΗ και να διευθύνει μαθητικούς αγώνες ποδοσφαίρου. Το φανερώνουν παραστατικά τα παραπάνω λόγια του.

Μια αγάπη στον αθλητισμό, που ο πατήρ Κωνσταντίνος μεταδίδει στα παιδιά, ως παιδαγωγός και μάλιστα ο ίδιος κάθησε στα θρανία των διαιτητικών σχολείων, με τον γιο του Στέλιο και την κόρη του Μαρία, που φόρεσαν επίσης τη στολή του τοπικού συνδέσμου διαιτησίας!

 

Διαβάστε εδώ:  Δύο Ιερείς-δρομείς στον Ημιμαραθώνιο της Κρήτης (ΦΩΤΟ)

 

«Πέρασα πολλά θρησκευτικά μηνύματα στους νέους μας όταν ήμουν διαιτητής στα παιγνίδια των σχολικών πρωταθλημάτων», έχει να λέει με θαυμασμό για την εμπειρία του.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης, που έχει παίξει και ποδόσφαιρο, συνεχίζει ακούραστα να τονίζει τον αυθεντικό κοινωνικό του ρόλο (όπως θα έπρεπε να είναι δηλαδή), έχει σπουδάσει Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει αποκτήσει κι άλλα διπλώματα.

Η χαρά του είναι να μιλάει για το δημοφιλέστερο σπορ, κυρίως όμως να βλέπει μπάλα! Τον συναντήσαμε ακμαιότατο στο Ίνι να ευλογεί την ρακή που έρρεε σε καζάνι της περιοχής κι εξαντλήσαμε τη συζήτησή μας σε ποδοσφαιρικά θέματα, σε μια άλλη γλώσσα μακριά από τα πάθη και τις σκοπιμότητες του «συστημικού» μας ποδοσφαίρου!

Και μερικά «Σφηνάκια» της Δευτέρας

Ξεκινήσαμε στον αέρα της «ΚΡΗΤΗ TV» με το φουλ ενημερωτικό «Έξτρα Σπορ», που θα είναι ακόμη πιο ανανεωμένο την ερχόμενη Κυριακή. Έπεται και η «Μικτή Ζώνη» της Δευτέρας, λίαν προσεχώς!

Κόλλησε και τη «μανία» των… selfies στην ομάδα του ο προπονητής του Ηρακλή Νιπιδιτού Αντώνης Μισαργόπουλος. Στις χαρές οι πόζες αυτές είναι απίστευτα αισιόδοξες!

Έχουν τρελαθεί πάντως στον άλλο Ηρακλή Θεσσαλονίκης, καθώς βλέπουν να βαράνε διάλυση και μαζί το φάντασμα της Νίκης Βόλου, που τα είχε παρατήσει στα μισά του δρόμου από τη Σούπερ Λίγκα.

Άντε μάθαμε και για το… μωράκι του Κωστάκη Κουτσοκούμνη! Στο εξής ο επιτετραμμένος της FIFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόεδρος της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δε θα μπορεί να γράφει αφηρημένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού το «μωράκι» αναφέρεται στην εκλεκτή του Ελίνα Καρύδα!

Ιδού το τελευταίο, που περιλαμβάνει καυτό μήνυμα: «Πριν ξυπνήσει το μωράκι θα πω τούτο. Γυρεύουν κάποιοι τι άρωμα θα έχει η προσωρινή διοικούσα. Γυρεύουν να βρουν ποιος θα τη συνθέσει. Γυρεύουν να βρουν ποιος θα την επηρεάζει. Οι υποθέσεις και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Θα είναι του τάδε και του τάδε και βάλε… Παιδιά… δε νομίζετε ότι κάποιοι υποτιμούν και τη FIFA και την UEFA και εμένα προσωπικά;».

«Παραγκίσιο» το ευφυές σχόλιο του Μανώλη Γρηγοράκη, με αφορμή τη χορηγία της Super League: «Με τα χρήματα που θα δώσει ο Σαββίδης για τη χορηγία του πρωταθλήματος, αγόραζε το πρωτάθλημα και του ‘μεναν και ρέστα»! Ε, δεν έχει και άδικο…

Υπάρχει και η άλλη άποψη από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Δε φτάνει που μας κλέβουν, θα τους πληρώνουμε κι από πάνω;».

Η περίφημη κεφαλιά στο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα μνήμης για μέχρι 24 ώρες, όπως αναφέρει έρευνα επιστημόνων. Παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει πολλές μελέτες που δείχνουν τους κινδύνους για διασείσεις κατά τη διάρκεια αγώνων, καμία δεν είχε αναφερθεί στον αντίκτυπο των μικρότερων χτυπημάτων στο κεφάλι. Αξίζει να μάθουμε και… για την κουτουλιά!

Στ.Μ.