Ιδιωτικά αποτεφρωτήρια προανήγγειλε ο Σκουρλέτης – Η συγκίνηση της Βαγενά

Loading...


Τη δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικών Κέντρων Νεκρών (ΚΑΝ) προανήγγειλε ο στην απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της κ..

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν στους Δήμους να δημιουργήσουν ΚΑΝ σε ειδικούς χώρους ή εντός των υπαρχόντων κοιμητηρίων. Ωστόσο, «σκοταδιστικές δυνάμεις» όπως είπε, «εμποδίζουν την κατασκευή αποτεφρωτηρίων και το δικαίωμα να επιλέγει κάποιος τον τύπο της κηδείας». «Στις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών είναι να πιέσουμε ακόμα περισσότερο τους Δήμους για να γίνει πραγματικότητα η δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης γι αυτό και θα δώσουμε αυτή την δυνατότητα και σε ιδιώτες».

«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και υπάρχει ευρύτατο κλίμα στην κοινωνία που θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών. Αποτελεί δέσμευση και θα την υλοποιήσουμε. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο να διευρύνουμε την δυνατότητα αυτή» επισήμανε στο τέλος ο κ. Σκουρλέτης.

Διαβάστε εδώ:  Βεβήλωσαν τάφους στο νεκροταφείο της Ορμύλιας (ΦΩΤΟ)

Απο την πλευρά της η κυρία , εμφανώς συγκινημένη περιέγραψε την δική της πρόσφατη εμπειρία, όταν ταξίδεψε στην γειτονική Βουλγαρία για την κηδεία του Λουκιανού Κηλαηδόνη.
«Δεν θα ξεχάσω όταν στο κέντρο αποτέφρωσης είδα έναν νεαρό Βούλγαρο να του δίνουν την τεφροδόχο και να την αγκαλιάζει με μεγάλη αγάπη. Είναι τεράστια ανακούφιση. Ελπίζω να βρουν το θάρρος οι δήμαρχοι και να συγκρουστούν με αυτό το σκοταδισμό» είπε η κυρία Βαγενά για να προσθέσει «Και οι Βούλγαροι έχουν ισχυρό αίσθημα πίστης. Η αποτέφρωση δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα και σε όσους πιστεύουν το αντίθετο τους λέω ότι εγώ κάθε μέρα κάνω τον Σταυρό μου προσεύχομαι στην Παναγία».

Κράτα το

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr