Η Πρέβεζα τίμησε τον Πολιούχο της Αγιο Χαράλαμπο, παρουσία του Πρ.Παυλόπουλου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον πολιούχο της γιόρτασε με κάθε επισημότητα σήμερα η , παρουσία του .

Οι εκδηλώσεις του πανηγυρικού εορτασμού ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, όπου εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου και κορυφώθηκαν σήμερα με τη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου, στην οποία συλλειτούργησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στον πεζόδρομο της αγοράς και την παραλία, με τη φιλαρμονική «Ορφέας» και τη Φιλαρμονική της 8ης Μεραρχίας να προπορεύονται, ενώ εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το «παρών» έδωσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, οι βουλευτικές, πολιτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του Νομού Πρέβεζας και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε εδώ:  Αγιος Χαράλαμπος: Πολιούχος, προστάτης και θαυματουργός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά το τέλος της λιτάνευσης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο πολιούχος της Πρέβεζας Άγιος Χαράλαμπος, μας έχει κληροδοτήσει με τη ζωή του αλλά και το μαρτύριό του, μια αιώνια παρακαταθήκη της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας μας, που είναι κυριολεκτικώς υπαρξιακή για την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό μας. Πρόκειται για την παρακαταθήκη η οποία σχετίζεται με την αγάπη προς τον άνθρωπο και τον συνάνθρωπο. Την αγάπη εκείνη, η οποία μετατρέπει την απλή κοινωνική συνύπαρξη σε αληθινή κοινωνία ανθρώπων, ικανή να μας εμπνεύσει τα κορυφαία αισθήματα του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης. Αισθήματα που είναι εξαιρετικά σημαντικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Χρόνια πολλά!»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Μητροπόλεως με μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν: ChorusNicopolitanus, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, Χορωδία «ἉΡΜΟΝΙΑ», «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ», Χορωδία Παρ. Μουσικής Δημ. Ωδείου Πρέβεζας.