Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στα Τρίκαλα

Loading...


-Στα Τρίκαλα κυματίζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, λίγες μόλις ημέρες από τον εορτασμό της .Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, νέοι από το χωριό Πετρωτό ύψωσαν μία τεράστια ελληνική σημαία στην πλαγιά του λόφου.

Η σημαία κυματίζει καμαρωτή…

«Αυτό που για κάποιους είναι ένα κομμάτι πανί, για μας είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας.

Τεράστια γαλανόλευκη κυματίζει στα Τρίκαλα / Φωτογραφία: trikalaola.gr

Θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε ψηλά όλα όσα μας αντιπροσωπεύει, το χρωστάμε…», δήλωσαν οι «πρωταγωνιστές» του εγχειρήματος στο trikalaola.gr.
Λίγα λόγια για τη γαλανόλευκη
Η σημαία της Ελλάδας περιέχει εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες.

Επίσης έχει και έναν λευκό σταυρό μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο (πλαίσιο) στο πάνω προΐστιο μέρος.

Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης «Ελευθερία ή ΘάνατΕος», όπως παράλληλα και στα γράμματα της λέξης «Ελευθερία».

Ο σταυρός συμβολίζει τον σταυρό του χριστιανισμού και της ορθόδοξης πίστης, όπως και ο σταυρός που συχνά υπάρχει και στον ιστό.

Σημαίες και λάβαρα με το σύμβολο του σταυρού χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία κατά την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Στη μεταβυζαντινή εποχή σημαίες με το σύμβολο του σταυρού είχαν χρησιμοποιηθεί από τους Έλληνες σε διάφορες εποχές και κατά τόπους σε περιπτώσεις εξεγέρσεων.

Δημοτικά τραγούδια των αρματολών του 17ου και 18ου αιώνα αναφέρουν ότι αυτοί είχαν φλάμπουρα με τον σταυρό και άλλα θρησκευτικά σύμβολα.tilegrafima.gr