Η λίγκα του μπάσκετ όρισε αγώνες τη Μ.Πέμπτη – Εντονες αντιδράσεις

Loading...


Σε ατόπημα περιέπεσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος , που όρισε τους αγώνες της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής το απόγευμα της .

Μάλιστα μία αναμέτρηση, θα διεξάγεται ακριβώς τη στιγμή που στις εκκλησίες θα ψάλλονται τα Δώδεκα Ευαγγέλια και θα γίνεται η Σταύρωση του Ιησού Χριστού.

Ηδη άρχισαν οι αντιδράσεις με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών, Βαγγέλη Λιόλιος, να τονίζει πως είναι ντροπή και πρόκληση να γίνονται αγώνες τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ ο Χριστός είναι πάνω στο Σταυρό και ξεκαθάρισε πως δεν θα πάει στο γήπεδο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Από την ημέρα του ορισμού διεξαγωγής της τελευταίας αγωνιστικής την Μεγάλη Πέμπτη εκφράσαμε στον ΕΣΑΚΕ την αντίθεσή μας για την ύπαρξη αγωνιστική δράσης την συγκεκριμένη ημέρα. Προσωπικά το θεωρώ ντροπή. Έχουμε χάσει το μέτρο.

Δεν είναι δυνατόν ο Θεάνθρωπος να είναι στο Σταυρό και εμείς να παίζουμε μπάσκετ. Είμαστε ένα Ορθόδοξο κράτος με το 95% των πολιτών να είναι βαπτισμένοι Χριστιανοί. Το θεωρώ πρόκληση να παίζουμε μπάσκετ τη Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα και ο κόσμος να φωνάζει ή να πανηγυρίζει ή να βρίζει τη στιγμή που ο Πατέρας όλων μας αφήνει τη τελευταία του πνοή πάνω στο Σταυρό.

Διαβάστε εδώ:  Ιταμή πρόκληση από τον Μπαλαούρα για το Αγιο Φως (ΒΙΝΤΕΟ)

Σέβομαι απόλυτα τον ΕΣΑΚΕ και τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά αν ήταν στο χέρι μου δεν θα άφηνα την ομάδα να κατέβει στο γήπεδο κι ας μηδενιζόταν κι ας χάναμε το στόχο των play-off. Άλλωστε υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας από τα play-off.

Όμως επειδή αυτό θα δημιουργούσε τεράστιο θέμα με την υπόθεση παραμονή και αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες δεν πρόκειται να το κάνουμε.

Εννοείται ότι προσωπικά την Μεγάλη Πέμπτη ΔΕΝ θα πάω στο γήπεδο. Η θέση μου και νομίζω η θέση όλων των φιλάθλων εκείνη την ημέρα δεν είναι στα γήπεδα αλλά δίπλα στον Εσταυρωμένο ζητώντας το έλεός Του».

Κράτα το