Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ανάληψη Κυρίου Νέου Κόσμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε χθες η Κυριακή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Νέου Κόσμου.

Με την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, επεσήμανε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Καβαρνός, έγινε πράξη η υπόσχεση του Χριστού ότι θα στείλει τον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας στους Μαθητές του. Τότε οι Απόστολοι έπαψαν να φοβούνται και να κρύβονται και βγήκαν στους δρόμους και διακήρυξαν την Ανάσταση του Κυρίου τους. Την μέρα εκείνη πίστεψαν και βαφτίστηκαν τρεις χιλιάδες χριστιανοί τόνισε ο π. Νικόδημος Καβαρνός.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας που προετοιμάζει για τη γιορτή της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος.
Ο π. Νικόδημος Καβαρνός εξήγησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ότι το Άγιο Πνεύμα θα περάσει πάνω από όλους, από τον καθένα ξεχωριστά και όποιος είναι άξιος θα το λάβει. Τρεις φορές έχουμε τη δυνατότητα, πρόσθεσε, να προσεγγίσουμε το Άγιο Πνεύμα. Ας γονατίσουμε όλοι λοιπόν και ας ακούσουμε με προσοχή τις θαυμάσιες αυτές προσευχές που μας δείχνουν ποιος είναι το Άγιο Πνεύμα . Και λέω ποιος, είπε ο π. Νικόδημος Καβαρνός γιατί το Άγιο Πνεύμα είναι πρόσωπο, είναι οντότητα, είναι ο Θεός, το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.

Έτσι μετά την Είσοδο του Εσπερινού και αφού εψάλει το “Φως Ιλαρόν” και το πανηγυρικό Μέγα Προκείμενο “Τις Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών; Συ ει ο Θεός, ο ποιών θαυμάσια μόνος” κλήρος και λαός γονάτισαν και απηύθυναν τρεις πολύ σημαντικές προσευχές για ζωντανούς και νεκρούς προς τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα: “Έτι και έτι, κλίναντες τα γόνατα…”.tilegrafima.gr