Η υποδοχή του Κόπτη Πατριάρχη στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο , εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Αυτού Μακαριότητα τον (Tawadros II). Η Α.Μ. πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι η επίσκεψη του επικεφαλής της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου είναι ιστορική και συνιστά κορυφαία στιγμή και απόδειξη των άριστων σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου συμμετείχε στη Διάσκεψη των Αθηνών (18-20.10.2015) για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτεριών και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, ενώ τον Σεπτέμβριο 2015 έλαβε μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Χριστιανών και Μουσουλμάνων Θρησκευτικών ηγετών και των αντιπροσώπων τους, στο πλαίσιο του διεξαγόμενου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαθρησκειακού διαλόγου μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ.

Διαβάστε εδώ:  Παρουσία του Πατριάρχη των Κοπτών η συνεδρίαση της ΔΣΟ

Με τον Πατριάρχη των Κοπτών θα υπάρξουν συζητήσεις για τη δυνατότητα πραγματοποίησης δράσεων, που θα βοηθήσουν στην ειρηνική συμβίωση όλων των δογμάτων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης και της προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνεπώς η πρώτη επίσκεψη του Προκαθημένου της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, όχι μόνο των Εκκλησιών αλλά και των λαών μας.

photo1 photo2 photo3