Η Εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κάθε χρόνο στις , ανήμερα της , γιορτάζεται η Ημέρα των με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975. Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να εξαρθεί η «συντριβή των κομμουνιστοσυμμοριτών στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949». Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε, στο Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ναυπλίου που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αργολίδος.

Διαβάστε εδώ:  Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΩΤΟ)

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Πρώτου Κυβερνήτη της χώρας Ι. Καποδίστρια από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Στεφάνι κατέθεσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Διοικητης του ΚΕΜΧ Ναυπλιού Συν/ρχης Ε.Δημητρέλης ,ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων Κ.Ρούτουλας κα.

enoplon1 enoplon1aaa enoplon1aaaa enoplon1aaaaaa enoplon1aaaaaaaa