Η Εκκλησία Κρήτης τίμησε την μνήμη του αοιδίμου Μητροπολίτου Κρήτης Τιμοθέου Βενέρη (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Το Σάββατον, 30 Ιουλίου 2016, εις την Ιεράν Μονήν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου, ετελέσθη Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, εξ αφορμής της συμπλήρωσης εκατόν (100) ετών από της εκλογής εις Επίσκοπον Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και εβδομήντα πέντε (75) ετών από της εκδημίας του αοίδιμου, από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, (1877 – 1941).

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Ιερό Μνημόσυνο, εις το οποίον έλαβον μέρος και οι Σεβ. Μητροπολίται Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Διά την προσωπικότητα, την βιογραφίαν και την εν γένει προσφοράν του μακαριστού Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας Κρήτης, εξεφώνησεν εμπεριστατωμένην ομιλίαν, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Συνοδικόν επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Κρήτης Τιμοθέου Βενέρη, εν τω Kοιμητηρίω της Ιεράς Μονής.

0408CRETA.jpg
0408CRETA1.jpg
0408CRETA2.jpg
0408CRETA3.jpg
0408CRETA4.jpg