Η Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών για τους πρόσφυγες στη Συρία

Loading...


Το διοικητικό συμβούλιο της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών ( CEC ) απήυθυνε έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση τώρα και να παρέχουν προστασία στους πρόσφυγες από τη Συρία.

«Καλούμε τα ευρωπαϊκά κράτη να προβούν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την παροχή βοήθειας και προστασίας εκείνων που έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την καταστροφική σύγκρουση στη Συρία «, δήλωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του CEC σε ανακοίνωσή του στις 2 Δεκεμβρίου .
Το Διοικητικό Συμβούλιο του CEC συναντήθηκε στο Οικουμενικό Κέντρο στη Γενεύη από 26-29 Νοεμβρίου υπό την προεδρία του Αγγλικανού Επισκόπου Κρίστοφερ Χιλ.

Στη δήλωση σημειώνεται ότι οι γείτονες της Συρίας , όπως Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία, Ιράκκαι Αρμενία έχουν υποδεχθεί και φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Καμία αναφορά βέβαια δε γίνεται για την Ελλάδα και τους Σύριους πρόσφυγες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν φτάσει μεχρι τη χώρα μας. 

Από τον Οκτώβριο του 2013 περίπου 6 εκατομμύρια άτομα έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά ή έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες αναζητώντας προστασία . Περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι από τη Συρία έχουν καταχωρηθεί ή περιμένουν την εγγραφή σε γειτονικές χώρες , συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αφρικής .

«Σε αυτή την δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει επειγόντως αποφασιστικά και αποτελεσματικά να ανταποκριθούν για να βοηθήσουν στην προστασία των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία» αναφέρεται στη δήλωση. 

1