• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

H Eλλάδα θωρακίζεται στο Αιγαίο! Nέα εξοπλιστικά προγράμματα προκειμένου να λάβουν την τελική έγκριση του ΚΥΣΕΑ

Newsroom από Newsroom
05/12/2022 | 14:46
Ενημερώθηκε: 05/12/2022 15:00:26
σε ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
194
SHARES
719
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Στην τελική ευθεία μπαίνει μια σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να ετοιμάζει ήδη τους σχετικούς φακέλους προκειμένου -και εφόσον προηγουμένως λάβουν την τελική έγκριση του ΚΥΣΕΑ- έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσής τους.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της πολιτικής ηγεσίας του Πενταγώνου βρίσκονται η προμήθεια των 3+1 κορβετών και η αγορά των πυραυλικών συστημάτων NLOS Spike, τα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν στα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache του Στρατού Ξηράς, στις κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμη κρούσης αλλά και τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.


Παράλληλα, απρόσκοπτα εξελίσσεται και το πρόγραμμα ένταξης των μαχητικών Rafale στην Π.Α., με την τέταρτη και τελευταία σειρά Ελλήνων πιλότων που εκπαιδεύεται από Γάλλους εκπαιδευτές να ετοιμάζεται από τον ερχόμενο Ιανουάριο να αναλάβει καθήκοντα στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Να σημειώσουμε πως από το ερχόμενο έτος την εκπαίδευση των νέων πιλότων των Rafale (έχουμε ήδη παραλάβει τα οκτώ από τα συνολικά 24 αεροσκάφη) θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου Ελληνες εκπαιδευτές, προσαρμόζοντας το σχετικό πρόγραμμα στις συνθήκες που απαιτεί η αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στο δύσκολο επιχειρησιακά περιβάλλον του Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, σε φάση ανάπτυξης βρίσκεται και η διαδικασία ενσωμάτωσης συστημάτων αντι-drones από τις Ε.Δ., καθώς η αυξημένη χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) από τους Τούρκους έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Κορβέτες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία ανάθεσης ναυπήγησης 3+1 κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό τρέχει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα ενδεχομένως ακόμη και μέσα στον μήνα να ανακοινωθεί η εταιρεία που θα αναλάβει την προμήθεια. Για την ανάθεση της συγκεκριμένης προμήθειας το προβάδισμα έχουν η ιταλική εταιρεία Fincantieri με την κορβέτα Doha και η γαλλική Naval Group με την Gowind. Αντιπροσωπείες των παραπάνω εταιρειών βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη στο Πεντάγωνο όπου συνάντησαν, μεταξύ άλλων, και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε την Τετάρτη με τους Ιταλούς της Fincantieri και την Πέμπτη με τους Γάλλους της Naval Group, με τους οποίους συζήτησε επίσης και την εξέλιξη κατασκευής των τριών φρεγατών Belh@rra, η πρώτη εκ των οποίων χτίζεται ήδη στα ναυπηγεία της Λοριάν.

Τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Γάλλοι ενημέρωσαν τον κ. Παναγιωτόπουλο για τις ανανεωμένες προτάσεις τους, η καθεμία εκ των οποίων συγκεντρώνει ορισμένα δελεαστικά στοιχεία για την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιταλική πρόταση προβλέπει τη μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και την κατασκευή των δύο εκ των τριών κορβετών σε ελληνικά ναυπηγεία, και συγκεκριμένα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ περίπου αντίστοιχη είναι και η γαλλική πρόταση, καθώς υπάρχει σχετικό πλαίσιο συνεργασίας με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι Γάλλοι πάντως επιδιώκουν εσχάτως να συνδέσουν την προμήθεια των Gowind με την πορεία υλοποίησης των φρεγατών Belh@rra. Η γαλλική πλευρά αναμένεται να θέσει το συγκεκριμένο θέμα υπόψη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι την ερχόμενη Τρίτη, συνοδευόμενος από αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ελλάδα και Γαλλία εξάλλου βρίσκονται σε στενή αμυντική συνεργασία και σε επίπεδο ασκήσεων, με την πλέον πρόσφατη να διεξάγεται στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν μονάδες της ομάδας συνοδείας Task Force 473 του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» εκτέλεσαν από κοινού με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, F-4 Phantom και Rafale επιθετικές και μεικτές επιχειρήσεις εναέριας υπεροχής, εκπαίδευση εναέριας μάχης κ.ά. στη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ιονίου, ανατολικά και νότια της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης.

Πυραυλικά συστημάταΠαράλληλα, με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς υλοποιείται και το πρόγραμμα που αφορά την προμήθεια των πανίσχυρων ισραηλινών πυραύλων NLOS Spike και για τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέσα στις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι η συγκεκριμένη προμήθεια, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, να λάβει τις σχετικές υπογραφές από το ΚΥΣΕΑ μέσα στον μήνα, ώστε εν συνεχεία να εισαχθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής. Το πρόγραμμα επί του παρόντος βρίσκεται υπό καθορισμό στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, δεδομένου ότι υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενες ισραηλινές εταιρείες που ερίζουν για τμήματα της ανάθεσής του περιπλέκοντας τις σχετικές διαδικασίες. Το θέμα απασχόλησε πάντως και τις συναντήσεις που είχε την περασμένη Τετάρτη στο Πεντάγωνο ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ, Αμίρ Εσελ, με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Η χώρα μας σκοπεύει να προμηθευτεί συνολικά 27 πλήρη συστήματα NLOS Spike μαζί με τα οργανικά UAV για τη στοχοποίηση.

Το NLOS Spike είναι ένα από τα «φονικότερα» σύγχρονα πυραυλικά συστήματα, ενώ η ένταξή του στις Ε.Δ. αναμένεται να ξεκινήσει από το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο πρόκειται να τοποθετήσει το εν λόγω σύστημα στις τέσσερις κανονιοφόρους τύπου «Μαχητής» και στα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου MARK V. Περισσότερο περίπλοκες είναι οι εξελίξεις για την ένταξη του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος στον Στρατό Ξηράς, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την τοποθέτησή του στα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache. Ο εξοπλισμός των Apache με NLOS Spike προϋποθέτει την αναβάθμισή τους, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον δύο ισραηλινών εταιρειών. Παράλληλα με τα Spike αναμένεται να τρέξουν και οι διαδικασίες για την αγορά συλλογών SPICE για την Πολεμική Αεροπορία. Οι συλλογές SPICE θα μετατρέψουν τις βόμβες των 1.000 και 2.000 λιβρών σε έξυπνα όπλα, αυξάνοντας τη δυνατότητα των μαχητικών F-16 να προσβάλλουν και να καταστρέφουν στόχους με υψηλή ακρίβεια και από μεγάλη απόσταση.

Να σημειώσουμε πως οι πύραυλοι NLOS Spike είναι τηλεκατευθυνόμενοι, το βεληνεκές τους αγγίζει τα 35 χιλιόμετρα και η ένταξή τους στο ελληνικό οπλοστάσιο εκτιμάται πως θα δημιουργήσει μια αδιαπέραστη ασπίδα γύρω από κάθε ελληνικό νησί, αφού η εμβέλειά τους, σε συνδυασμό με τη φονικότητά τους, τους καθιστά ιδανικούς για την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ίδια επιτυχία εναντίον στόχων στον αέρα (ελικόπτερα), στη θάλασσα (αποβατικά σκάφη) και το έδαφος (άρματα μάχης).

Προμήθεια αντι-drones

Ταυτόχρονα με τη διαδικασία προμήθειας κορβετών και πυραυλικών συστημάτων, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας υλοποιεί άμεσα και την ανάπτυξη ενός αντι-drones προγράμματος, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η απειλή που συνιστά για την άμυνα της χώρας μας η ευρεία χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από την Τουρκία. Τους τελευταίους έξι μήνες η Αγκυρα, αλλάζοντας την τακτική της στο Αιγαίο, εμφανίζεται να χρησιμοποιεί UAV -κυρίως τύπου Bayraktar TB2 και ΑΝΚΑ- σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς αλλά και σε μεγάλη συχνότητα, σε αποστολές επιτήρησης και αμφισβήτησης του εθνικού μας εναέριου χώρου, κατασκοπείας, αποπροσανατολισμού, ακόμη και εγκλωβισμού μονάδων των Ε.Δ. Στο πλαίσιο αυτό, το ΓΕΕΘΑ έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και οργανισμούς στην ανάπτυξη αντι-drones συστημάτων.

Τα συγκεκριμένα συστήματα θα έχουν τη δυνατότητα είτε να «τυφλώνουν» τα τουρκικά UAV στερώντας τους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την αποστολή τους, είτε να αποκτούν τον έλεγχό τους, είτε ακόμη και να τα καταρρίπτουν. Το σχετικό πρόγραμμα φέρει τον χαρακτηρισμό «Ακρως Απόρρητο», αφού η ύπαρξή του είναι ένας κρυφός άσος στο ελληνικό οπλοστάσιο.

«Τα drones έχουν τη δυνατότητα της συλλογής πληροφοριών ή και προσβολής στόχων. Ανάλογη δυνατότητα έχουν και τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, ωστόσο στην περίπτωση χρήσης drones δεν εμπλέκεται άμεσα προσωπικό και αποτελεί οικονομικότερο και ασφαλέστερο μέσο ως προς τις παραπάνω δυνατότητες. Το ζήτημα της κατάρριψης των drones εγκυμονεί σημαντικές επιπλοκές στο διπλωματικό, νομικό και στρατιωτικό πεδίο, αφού αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί επιθετική ενέργεια από την αντίπαλο χώρα ή να εκληφθεί ως δικαιολογία ή αφορμή για κλιμάκωση και ενέργειες αντεκδίκησης. Επίσης, υπό τις παραπάνω προϋποθέσεις, αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να εφαρμοστεί και κατά τις παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει αποτελέσει επιλογή», σημειώνουν στρατιωτικοί κύκλοι, προσθέτοντας ωστόσο πως αυτή η απειλή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εύκολα και με σχεδόν μηδενικό κόστος μέσω της χρήσης συστημάτων αντι-drones.

«Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την αδρανοποίηση ή και εξουδετέρωση των δυνατοτήτων των drones χωρίς απαραίτητα να πραγματοποιείται κατάρριψή τους. Πλέον υπάρχουν τρόποι ώστε να εξουδετερωθούν τα μέσα πλοήγησης, επιτήρησης και στόχευσης των drones προκειμένου να αδρανοποιηθούν τα συστήματά τους και να εκμηδενιστούν οι ικανότητές τους. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και αν αυτό οδηγήσει σε κατάρριψη με έμμεσο τρόπο, δεν θα μπορεί να αποδειχθεί η προέλευση της απειλής και τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην πτώση των drones, αφού θα μπορούσε να δοθεί ως εξήγηση η μηχανική βλάβη ή έστω και η ενέργεια από τρίτους, χωρίς όμως να μπορεί να αποδειχθεί η πραγματική τους ταυτότητα», τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι. Συμπληρώνουν, δε, ότι η Αγκυρα ναι μεν θα ελάμβανε ένα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας από την ελληνική πλευρά, από την άλλη όμως το γεγονός αυτό «δεν θα μπορούσε από μόνο του να εξασφαλίσει απαραίτητα και την παύση των τουρκικών ενεργειών».

protothema.gr/Γιώργος Διονυσόπουλος





Ετικέτες: ΑιγαίοΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΥΣΕΑ
Share78Tweet49ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Βέροια: Η Πανήγυρη της Αγίας Βαρβάρας και Χειροθεσία Ιερόπαιδος

Επόμενο άρθρο

ΔΙΣ: Συνέρχεται την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου

Σχετικά Άρθρα

Ο γνωμικογράφος Γ. Ι. Βασιλείου στον Πρόεδρο της Βουλής

από Newsroom
18/05/2025 | 20:19

ΠτΒ: "Αγαπητέ Γιώργο, είναι χαρά μου να παρευρεθώ στην παρουσίαση του βιβλίου σου" Με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,...

ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: : Επικουρικές έως 435 ευρώ,αυξήσεις έως 97 ευρώ και επιστροφές ΕΑΣ έως 1.100 ευρώ Ποιοι κερδίζουν

από Γιάννης Παπανικολάου
18/05/2025 | 18:02

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αναλυτικός Οδηγός για τις Επικουρικές Συντάξεις 2025: Ποιοι παίρνουν αυξήσεις, τι ισχύει για προσωπική διαφορά και ΕΑΣ Ρεπορτάζ: Γιάννης...

Διήμερο τιμής και μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό στην Αργολίδα

από Newsroom
18/05/2025 | 15:00

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού “Παναγία Σουμελά”, σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Μυκηνών, διοργάνωσαν το...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 135k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ -ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

17 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Αθανάσιος ο Νέος, ο Θαυματουργός Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως

από Newsroom
17 Μαΐου, 2025

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, του Νέου, του Θαυματουργού και Επισκόπου Χριστιανουπόλεως τιμά σήμερα, 17 Μαΐου, η Εκκλησία μας....

Περισσότερα

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 18 Μαΐου 2025 – Της Σαμαρείτιδος

17 Μαΐου, 2025

Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης: Μείνε λίγο με τον εαυτό σου…

17 Μαΐου, 2025

Πρόγραμμα πανηγύρεως του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης

14 Μαΐου, 2025

Καταγγελία-βόμβα από τον π. Καρλούτσο: «Ακούστηκαν φωνές απόσχισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο»

18 Μαΐου, 2025

18 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Πέτρος, Διονύσιος, Ανδρέας, Παύλος, Χριστίνα, Ηράκλειος, Παυλίνος και Βενέδιμος οι Μάρτυρες

18 Μαΐου, 2025

Η προσευχή πριν τον ύπνο…κρύβει μια βαθιά ουσία…

16 Μαΐου, 2025

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο γνωμικογράφος Γ. Ι. Βασιλείου στον Πρόεδρο της Βουλής
  • Ο Άρχων Κεχαγιόγλου στα Χανιά για το μνημόσυνο του Κυδωνίας Δαμασκηνού
  • Τα παιδιά των κατηχητικών της Ι.Μ.Δημητριάδος γιόρτασαν τη λήξη του κατηχητικού έτους
  • Συλλείτουργο Χαλκίδος και Γορτύνος για την εορτή του Αγίου Αθανασίου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως
  • Αγιασμός και εορτασμός για την επίσημη έναρξη της θερινής περιόδου στα Καμένα Βούρλα
  • Σε επέμβαση λόγω ρήξης αχιλλείου τένοντα θα υποβληθεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist