Για πρώτη φορά Ιεράρχης της Κρήτης ανακηρύσσεται εταίρος στην Ο.Α.Κ.

Loading...


Ανακήρυξη του αρχιεπίσκοπου Κρήτης Ειρηναίου ως εταίρου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα.

Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η Τελετή Ανακηρύξεως του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου εις Εταίρον του Ιδρύματος.

Η έναρξη της τελετής θα γίνει από τον γενικό διευθυντή της ΟΑΚ, Β. Ζορμπά και θα ακολουθήσει ομιλία εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου, υπό του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχίου. Στη συνέχεια θα γίνει η ανακήρυξη – ανάγνωση της αποφάσεως του Δ.Σ. και επίδοση του Χρυσού Εμβλήματος της ΟΑΚ και του Τιμητικού Διπλώματος.
Θα ακολουθήσει ομιλία υπό του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Διαβάστε εδώ:  Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σε εκδήλωση για τον Αλέκο Παναγούλη

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Δ.Σ. της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ανακηρύσσεται σε Εταίρο του Ιδρύματος, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα. Είναι η πρώτη φορά στα πενήντα χρόνια λειτουργίας και πορείας του Ιδρύματος που ανακηρύσσεται Εταίρος του Ιεράρχης της Εκκλησίας Κρήτης».