Γεροντόπουλος: Να στηρίξουμε τα Πατριαρχεία που είναι προκεχωρημένα φυλάκια και του ελληνισμού

Loading...


«Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή και συνέχεια, πάνω από κόμματα και πρόσωπα». Αυτό τόνισε ο πρώην , στη συνάντηση που οργάνωσε ο με τους προκατόχους του, παρουσία και του επίσης .

Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών αφού ευχαρίστησε τον κ.Κουίκ για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία της συνάντησης, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα Πατριαρχεία μας. «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως αποτελούν τα προκεχωρημένα φυλάκια όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του ελληνισμού. Συνδέουν και κρατούν ενωμένους τους Έλληνες σε κάθε μέρος του Πλανήτη, ενώ αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές μας σε χώρες και περιοχές όπου η πατρίδα μας δεν διαθέτει διπλωματική εκπροσώπηση. Γι’ αυτό απαιτείται να τα στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε και προσωπικά αυτό έκανα με όλες τις δυνάμεις μου στο διάστημα που βρέθηκα στην θέση του Υφυπουργού με αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο θέμα», σημείωσε με έμφαση ο κ.Γεροντόπουλος.

Όσον αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού, ο κ.Γεροντόπουλος επεσήμανε: «Η ελληνική γλώσσα αποτελεί τον συνεκτικό ιστό των συμπατριωτών μας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Γης. Γι’ αυτό απαιτείται διαχρονικά από όλους μας να κάνουμε τα πάντα για την διατήρηση αλλά και την μεγαλύτερη διάδοση της. Με την στήριξη και την συνεχή ενίσχυση τόσο των ελληνικών σχολείων, όσο και των Κέντρων και Τμημάτων Ελληνικής γλώσσας που λειτουργούν σε αρκετά Πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα ξένων χωρών».

Διαβάστε εδώ:  O Μεγάλος Μουφτής της Συρίας ομολογεί τον Χριστό Λόγο του Θεού! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών αφού ευχαρίστησε τον κ.Κουίκ για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία της συνάντησης, αναφέρθηκε επίσης στον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα Πατριαρχεία μας. «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως αποτελούν τα προκεχωρημένα φυλάκια όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του ελληνισμού. Συνδέουν και κρατούν ενωμένους τους Έλληνες σε κάθε μέρος του Πλανήτη, ενώ αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές μας σε χώρες και περιοχές όπου η πατρίδα μας δεν διαθέτει διπλωματική εκπροσώπηση. Γι’ αυτό απαιτείται να τα στηρίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε», σημείωσε με έμφαση ο κ.Γεροντόπουλος.tilegrafima.gr