Φωτιά τώρα: Παρακολουθήστε live φωτιές σε Ελλάδα και Ευρώπη

Loading...


Την ώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει σε όλη της Ελλάδα σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα, μεγάλος είναι και ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και Ευρώπη και παρακολουθήστε online τις εξελίξεις.

Οι χάρτες απεικονίζουν φωτιές σε εξέλιξη για το τελευταίο 24ωρο και με βάση δεδομένα από δορυφόρους. Η νέφωση επηρεάζει το αποτέλεσμα της τηλεανίχνευσης. Στα δεδομένα ενδέχεται να υπάρχει καθυστέρηση, η οποία οφείλεται σε τεχνικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα χρησιμοποιείται για καθαρά πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο, με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Διαβάστε εδώ:  Εφημερίδες σήμερα: Πρωτοσέλιδα Δευτέρας 3 Ιουλίου

Τα δεδομένα παρέχονται από το σύστημα FIRMS (Fire Information for Resource Management System), το οποίο δίνει πληροφορίες για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε παγκόσμιο επίπεδο και χρηματοδοτείται από τη NASA. Το FIRMS βασίζεται σε τεχνολογίες GIS (Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών) και τηλεανίχνευσης με επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων μέσω του συστήματος MODIS της NASA.

Χρήσιμες πληροφορίες για την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς απεικονίζονται επίσης στο European Forest Fire Information System (EFFIS).

Παρακολουθήστε online φωτιές σε Ελλάδα και Ευρώπη, εδώ…