Φωτιά ΤΩΡΑ live : Μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό

Loading...


: Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11:40 μεταξύ των χωριών Μαλιά – Πάχνα της επαρχίας .

Σημειώνεται ότι μετά από αξιολόγηση που έγινε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και την Αστυνομία, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους βάση των Σχεδίων Δράσης το χωριό Κισσούσα στο οποίο διέμεναν 10 άτομα, τα οποία μετακινήθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά μαίνεται σε πολλά μέτωπα ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιχειρούν στην περιοχή μέχρι και το πρώτο φως της επόμενης ημέρας.

Σημείωσε παράλληλα ότι η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από την Επαρχία Πάφου. Επιπρόσθετα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων μέσων των Βρετανικών βάσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί με 18 πυροσβεστικά οχήματα και 41 πυροσβέστες, το Τμήμα Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα και 12 άτομα προσωπικό καθώς επίσης και 1 γεωργικό ελκυστήρα. Επιχειρούν επίσης τα 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Γύρω στο μεσημέρι είχαν ενισχυθεί ήδη οι εναέριες δυνάμεις με ακόμη ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στην κατευθύνθηκε και ο Βοηθός Διευθυντή Επιχειρήσεων κ.Λεωνίδου.

Ο κύριος δρόμος Λεμεσού – Καντού – Πλατρών, παρά το χωριό Κισσούσα, ο οποίος ήταν κλειστός λόγω πυρκαγιάς, έχει τώρα ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται κανονικά.tilegrafima.gr