Φωτιά στο Μακρυμάλλη – Εύβοια ξυπνά τον εφιάλτη

Loading...


: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην , η οποία κατακαίει συμπαγές πευκόδασος Natura, που είναι καταφύγιo άγριας ζωής.

Με εισήγηση της Πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Μακρυμάλλη, Σταυρός, Κοντοδεσπότι για να γίνει εκκένωση καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και βρίσκονται μια ανάσα προς τα χωριά.

Απομακρύνθηκαν τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο απειλείται από τις φλόγες που το έχουν ζώσει, ωστόσο, δύο εκκλησάκια που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Μονή, δυστυχώς, κάηκαν, αναφέρει το ethnos.gr.

Στο χωριό χτυπούν καμπάνες για να εκκενωθεί το χωριό, ενώ κόπηκε και το ρεύμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υδροφόρες να ανεφοδιαστούν.

Οι άνεμοι που είναι τοπικά ιδιαίτερα ισχυροί με βόρεια και δυτική κατεύθυνση οδηγούν τις φλόγες μέσα πευκόδασος, το οποίο καίγεται αυτή τη στιγμή και οι καπνοί έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ευβοίας και έχουν φτάσει μέχρι και την Αττική. Οι κάτοικοι στα χωριά Μακρυμάλλη -νωρίς το πρωί-, Κοντοδεσπότι και Σταύρος -αργότερα- έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν τα χωριά αν και οι φλόγες απέχουν αρκετά.tilegrafima.gr