ΦΑΡΣΑΛΑ : Ιερόσυλοι «χτύπησαν » το μετόχι της μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Loading...


Μια πρωτοφανής λεηλασία ήρθε στο φως το πρωί της Πέμπτης στο της μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην περιοχή Ρεματιά των .

Άγνωστοι ιερόσυλοι άρπαξαν ιερά αντικείμενα χρονολογούνται από το 1900, μεταξύ αυτών και τα βαριά μανουάλια, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν και την καμπάνα της εκκλησίας!

Την εισβολή των ιερόσυλων στο μοναστήρι, το οποίο ανήκει στη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους και λειτουργεί με το παλαιό ημερολόγιο, διαπίστωσε ο επιστάτης του ναού, ο οποίος ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ναού της μονής, μπήκαν μέσα και άρπαξαν ανενόχλητοι τρία μπρούτζινα μανουάλια βάρους περίπου 30 κιλών το καθένα, ένα μπρούτζινο δισκοπότηρο και ένα επάργυρο Άγιο Ποτήριο! Παράλληλα, προσπάθησαν να κατεβάσουν και την καμπάνα, αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω του μεγάλου βάρους της.

Διαβάστε εδώ:  Αναστήλωνονται δύο Ναοί στην Σκιάθο

Αν και, προφανώς, είχαν μαζί τους κάποιο όχημα για να μεταφέρουν τη λεία τους, κανείς δεν τους αντιλήφθηκε αφού το μοναστήρι βρίσκεται μακριά από το χωριό, μέσα σε χωράφια με καλλιέργειες. Για τον εντοπισμό των ιερόσυλων διενεργούν έρευνες οι αστυνομικοί του τμήματος Φαρσάλων που εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων ενώ, σύμφωνα με την «Ελευθερία», εκπρόσωπος της Μονής Εσφιγμένου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr