Εθνική Αθηνών- Πατρών: Εγκαίνια από τον Τσίπρα- Ο Μητροπολίτης Πατρών στον Αγιασμό (ΦΩΤΟ)

Loading...


«Η ολοκλήρωση του έργου έχει ισχυρό συμβολισμό: Δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την πολυετή κρίση και την επιτροπεία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών κατά την παράδοση του έργου.

«Η ολοκλήρωση του έργου έχει ισχυρό συμβολισμό: Δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι: «Ο δρόμος αυτός είχε γίνει θρύλος». «Η Εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών ήταν θρυλική για την επικινδυνότητα και την ταλαιπωρία που εξασφάλιζε, ιδιαίτερα σε συνθήκες μαζικής εξόδου», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνησή μου δεν διεκδικεί την πατρότητα της ιδέας, του σχεδιασμού και του μόχθου για το οδικό δίκτυο της χώρας. Ζητούμε να μας πιστωθεί ότι ξεκολλήσαμε τα έργα», είπε.
Click4More: Πάτρα – Αθήνα σε 1,5 ώρα! Εγκαίνια Τσίπρα στην σήραγγα «Ανδρέας Παπανδρέου»

Όπως είπε, στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οι σήραγγες κατά μήκος του δρόμου θα ονομαστούν: ως εξής

– η σήραγγα της Αιγείρας θα ονομαστεί «Πάνου Μυλωνά»

– η σήραγγα της Ακράτας θα πάρει το όνομα του αντιστασιακού καπετάν Νικήτα

– η σηραγα Πλατάνου θα πάρει το όνομα του ποιητή Κωστή Παλαμά

Διαβάστε εδώ:  Τέμπη 2017: Η σήραγγα που αλλάζει την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

– στη σήραγγα της Βολίμης θα δοθεί το όνομα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου

– η σήραγγα του Πάνορμου θα πάρει το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα

– η σήραγγα Παναγοπούλας θα πάρει, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο κ. Σπίρτζης είπε επίσης ότι το έργο της Κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί και στα εγκαίνια της Πατρών – Πύργου – Τσακώνας. «Οι διαδικασίες προχωρούν παρά τα όσα ακούγονται», συμπλήρωσε ο υπουργός.