Έσσεξ: Νέα Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κόλτσεστερ

Loading...


Έσσεξ: Πολύ κοντά στον στόχο τους για τη συγκέντρωση 200.00 λιρών, προκειμένου να αγοράσουν μία εκκλησία στο κέντρο του Κόλτσεστερ στο Έσσεξ , βρίσκονται οι ενορίτες της περιοχής.

Όπως γράφει η daily gazette, τοπική διαδικτυακή εφημερίδα του Έσσεξ, η έκκληση για την συγκέντρωση των χρημάτων έγινε πριν από εννέα μήνες από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Ελένης στην περιοχή και ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω 112.000 λίρες Αγγλίας.

Οι ενορίτες χρειάζονται το ποσό αυτό προκειμένου να αγοράσουν την εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου και να την ανακαινίσουν: «Είμαστε πολύ πιο μπροστά από όσο νομίζαμε ότι θα είμαστε σε αυτό το στάδιο.

Είμαστε πολύ τυχεροί, είχαμε δωρεές από ορθόδοξες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, μη ορθόδοξους ανθρώπους και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για ιστορικά κτίρια και ένα ευρύ τμήμα της κοινότητας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο» αναφέρει ένας εκ των πρωτοστατών της εκστρατείας.

Η εκκλησία της Αγίας Ελένης φιλοξενεί την Ορθόδοξη ενορία επί 18 χρόνια, αλλά είναι πολύ μικρή για να στεγάσει ένα ποίμνιο που διαρκώς μεγαλώνει. Η εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου έχει παραμείνει κλειστή για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Κόλτσεστερ. Έχει φιλοξενήσει το Θέατρο Colchester για 30 χρόνια και έχει χρησιμοποιηθεί ως χώρος τέχνης.
tilegrafima.gr