Επιτυχημένο το επιστημονικό συνέδριο στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στο φερώνυμον το Γ΄ κατά σειράν Επιστημονικό προς τιμήν του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου με αφορμή τα 270 χρόνια από τη γέννηση και τα 210 χρόνια από την κοίμησή του.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση εκ του Ιερού Κοινοβίου: «Μέσα σε μια ατμόσφαιρα επιστημονικής θεώρησης του έργου και της ζωής του Αγίου, οι υψηλού επιπέδου εισηγήσεις που ακούστηκαν ανύψωσαν τους συνέδρους και σύμπαντα τον λαόν σε πνευματικές ανάβασεις. Ήταν μια αίσθηση της παρουσίας και της χάριτος του Θεού, δώρο και ευλογία του οσίου πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου. Με πλημμυρισμένες τις καρδιές μας από συγκίνηση και με δάκρυα στα μάτια παρακολουθήσαμε ψυχή τε και σώματι την όλη πνευματική πανδαισία της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Οι ομιλητές με τις εισηγήσεις τους συγκίνησαν τους ακροατάς του πνευματικού συμποσίου, διατηρώντας ανύστακτο το ενδιαφέρον τους.

Διαβάστε εδώ:  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου (ΦΩΤΟ)

Μέθεξη ζωής και αγιοπνευματικές εμπειρίες, αναλόγως με την καθαρότητα της ψυχής του καθενός, ένα αναβάπτισμα της πίστεως και της αγάπης προς τον Θεόν. Ένα συνέδριο, το απαύγασμα του οποίου θα καταλάμπει για πολύ καιρό τις ψυχές μας».tilegrafima.gr