Έλληνες γονείς και εκπαιδευτικοί αγόρασαν τα ρούχα παρέλασης του Αμίρ!

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
: Στο σχολείο μου περνάω τέλεια! – Το γράμμα της μητέρας του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast γονείς και εκπαιδευτικοί βοήθησαν την οικογένεια του μικρού Αμίρ από το Αφγανιστάν, αγοράζοντας τα ρούχα της παρέλασης του 11χρονου. Ως χριστιανοί πρώτα πρώτα και έπειτα Έλληνες τους συγχαίρουμε για αυτή την πράξη τους που τιμά την χώρα μας.

Σε σχέση με το περιστατικό με τη σημαία, που του συνέβη ο μικρός Αμίρ δήλωσε στο «Έθνος»:
«Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι έγινε άλλη κλήρωση και δεν πήρα τη σημαία. Ένιωσα όμορφα που διακρίθηκα, ωστόσο δεν με στεναχωρεί πια. Στο σχολείο μου περνάω τέλεια και το θέμα αυτό δεν το έχουμε συζητήσει ούτε με συμμαθητές ούτε με δασκάλους. Με όλα τα παιδιά κάνω παρέα, αλλά ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Γιάννης…», προσθέτει ο 11χρονος, που έφτασε στη Λέσβο μαζί με τη μητέρα και τα δυο του μικρότερα αδέλφια του πέρυσι τον Απρίλιο. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει οδοντίατρος και το αγαπημένο του μάθημα είναι η ελληνική γλώσσα.
Η μητέρα του Αμίρ, Αραζού Χιματιάν είπε για το ίδιο περιστατικό: «όταν κληρώθηκε γύρισε στο σπίτι πολύ χαρούμενος και μου ανακοίνωσε ότι θα παρελάσει ως σημαιοφόρος. Μετά πήρε τηλέφωνο ένας διερμηνέας από το Ιράν και μιλούσε πολύ καλά τη μητρική μου γλώσσα και με ρώτησα εάν έχω πρόβλημα να εκκλησιαστεί. Είπα ότι δεν έχουμε κάποιο θέμα και έδωσα την έγκρισή μου το παιδί μου να δώσει το «παρών» ως σημαιοφόρος».
Ωστόσο η χαρά του Αμίρ δεν κράτησε πολύ και η μητέρα του κάλεσε τον διερμηνέα και ζήτησε εξηγήσεις: «Μου είπε ότι ο δάσκαλος είπε ότι δεν γίνεται ο Αμίρ να είναι σημαιοφόρος γιατί είναι μουσουλμάνος και γιατί ο πατέρα του δεν είναι στην Ελλάδα για να δώσει την έγκρισή του (σ.σ. ζει στη Γερμανία από το 2015 και η οικογένεια έχει κινήσει τις διαδικασίες επανένωσης)».

Διαβάστε εδώ:  Μητέρα του Αμίρ: Και εγώ και ο Αμίρ θα πηγαίναμε στην Εκκλησία με την σημαία, κι ας είμαστε μουσουλμάνοι (ΦΩΤΟ)

Παράλληλα το Eλληνικό Φόρουμ Προσφύγων (http://refugees.gr/el/δτ-η-μητέρα-του-αμίρ-γράφει-γράμμα-στον/) έδωσε στη δημοσιότητα το γράμμα που ετοίμασε η μητέρα του Αμίρ, αλλά δεν κατάφερε να διαβάσει ολόκληρο κατά την συμβολική συνάντηση της οικογένειας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.
«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα.
Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε.
Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει. Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στο Hot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση. Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου.

Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου. Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους.
Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.

Ευχαριστώ.
Με εκτίμηση,
Αρζού Χιματιάν»tilegrafima.gr